Monday, July 22, 2024
HomeActualitateDecizia surpriză a lui Vasile Bănescu de a renunța la funcția de...

Decizia surpriză a lui Vasile Bănescu de a renunța la funcția de coordonator al Biroului de Presă al Patriarhiei

Decizia surpriză a lui Vasile Bănescu de a renunța la funcția de coordonator al Biroului de Presă al Patriarhiei

Cu un anunț neașteptat făcut joi seară, Vasile Bănescu a dezvăluit că va părăsi poziția de coordonator al Biroului de Presă al Patriarhiei, lăsând locul vacant părintelui consilier patriarhal Adrian Agachi. Motivele acestei decizii nu au fost detaliat explicate de Bănescu, acesta precizând că pleacă din considerente personale.

Rămas bun după ani de activitate dedicată comunicării instituționale

Vasile Bănescu a transmis un mesaj emoționant în care a subliniat că a ajuns momentul să pună punctul final unei perioade în care s-a dedicat cu pasiune și integritate promovării mesajului Bisericii în media și societate. Acesta a menționat că decizia de a renunța la funcție a fost una exclusiv personală, fără a oferi detalii suplimentare în acest sens.

Va rămâne deschis dialogului public neinstituțional, sărbătorind sprijinul continuu primit de la Părintele Patriarh pe durata a 15 ani de colaborare strânsă. Bănescu a subliniat importanța prezenței Patriarhului în conducerea Bisericii, considerând-o garantul unei bune guvernări și al fidelității față de valorile creștinismului autentic.

Europa contemporană, conform punctului de vedere al lui Bănescu, este o entitate complexă, reprezentată nu doar de aspectele politice, ci și de sute de milioane de credincioși, cu rădăcini creștine adânc înrădăcinate. El a argumentat că participarea la dialogul dintre stat și cultele religioase este esențială pentru viitorul societății și a anunțat că va continua să fie implicat în emisiunea „Credință și cultură” de la televiziunea Trinitas.

Desemnarea noului purtător de cuvânt al Patriarhiei

Vasile Bănescu a dezvăluit că funcția de coordonator al Biroului de Presă al Patriarhiei va fi preluată de părintele consilier Adrian Agachi de vineri înainte.

Agachi, descris ca un tânăr teolog cu studii solide în Marea Britanie și un bun cunoscător al realităților bisericești, va fi responsabil pentru continuarea unei comunicări eficiente și prompte la nivel bisericesc și social. Bănescu a arătat încrederea sa că sub conducerea lui Agachi, Biroul de Presă al Patriarhiei va menține standardul ridicat de profesionalism.

Reorganizarea Biroului de presă anunțată anterior de Sfântul Sinod

În luna martie, Cancelaria Sfântului Sinod a comunicat intenția de a reorganiza Biroul de Presă al Bisericii Ortodoxe Române.

Decizia a fost explicată prin faptul că opiniile personale ale lui Vasile Bănescu nu pot fi considerate comunicate oficiale ale Patriarhiei Române, astfel încât începând cu data de 1 martie 2024, comunicatele oficiale vor fi emise de Cancelaria Sfântului Sinod, până la reorganizarea completă a Biroului de Presă al Patriarhiei.

Este important de menționat că această schimbare nu implică demiterea lui Bănescu din rolul de purtător de cuvânt, ci este parte a unei revizui a modului în care comunicatele oficiale sunt gestionate în cadrul BOR.

TAGS:

Vasile Bănescu, Patriarhie, Biroul de Presă, Adrian Agachi, Reorganizare

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General