Monday, May 20, 2024
HomeActualitateDecizia surprinzătoare a premierului spaniol Pedro Sanchez: rămâne în fruntea guvernului

Decizia surprinzătoare a premierului spaniol Pedro Sanchez: rămâne în fruntea guvernului

Decizia surprinzătoare a premierului spaniol Pedro Sanchez: rămâne în fruntea guvernului

Într-o mișcare neașteptată, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat luni, 29 aprilie, că decide să rămână în funcția de șef al guvernului, chiar în urma suspiciunilor de corupție care au apărut la adresa soției sale, Begona Gomez. Această decizie controversată a fost transmisă publicului de către publicația spaniolă El Pais, Reuters și The Guardian.

În declarația sa, Sanchez a subliniat că este determinat să continue cu și mai multă determinare, criticând atitudinea generată de aceste acuzații: „Nu este vorba despre soarta unui anumit lider. Este vorba despre a decide ce fel de societate vrem să fim. Țara noastră are nevoie de această reflecție. De prea mult timp am permis ca noroiul să ne contamineze viața publică”, a afirmat el, subliniind că va face față campaniei de denigrare.

Premierul a informat de asemenea că și-a comunicat decizia regelui Felipe al VI-lea. Această hotărâre a condus surprinzător atât pe adversari cât și pe aliați, după ce anterior anunțase suspendarea activității publice pentru câteva zile pentru a reflecta la situația sa.

În contextul în care soția sa este investigată pentru trafic de influență și corupție, Pedro Sanchez a reiterat faptul că aceste acuzații sunt false și manipulate de oponenții săi conservatori. Parchetul din Madrid a solicitat de asemenea respingerea dosarului de corupție legat de Begona Gomez, precizând că acesta nu este susținut de probe solide.

Anunțul privind posibila demisie a stârnit o serie de demonstrații din partea susținătorilor premierului în weekend. Sanchez a mulțumit pentru susținere și a îndemnat societatea spaniolă să reacționeze exemplar: „Cer societății spaniole ca încă o dată să dăm un exemplu. Relele care ne afectează fac parte dintr-o mișcare globală. Haideți să arătăm lumii cum se apără democrația”.

Decizia lui Pedro Sanchez de a rămâne la conducerea guvernului pune capăt unei săptămâni tumultuoase în politica spaniolă, evitând posibilitatea unui nou vot parlamentar sau chiar a patra rundă de alegeri generale în ultimii cinci ani.

În vârstă de 52 de ani, Pedro Sanchez ocupă funcția de premier al Spaniei din 2018. El a reușit să formeze un guvern de coaliție de stânga în noiembrie anul trecut, ceea ce i-a oferit un nou mandat de patru ani.

Foto: Hepta

Tags:

Pedro Sanchez, corupție, Spania, politica, guvern
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments