Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateDecizia Judecătoriei Ploieşti: Arestare preventivă pentru funcționara responsabilă de urbanism în comuna...

Decizia Judecătoriei Ploieşti: Arestare preventivă pentru funcționara responsabilă de urbanism în comuna Gura Vadului

Decizia Judecătoriei Ploieşti: Arestare preventivă pentru funcționara responsabilă de urbanism în comuna Gura Vadului

Decizia Judecătoriei Ploieşti: Arestare preventivă pentru funcționara responsabilă de urbanism în comuna Gura Vadului

O decizie importantă a fost luată la Judecătoria Ploieşti după ce procurorii au propus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele unei femei responsabile de urbanism în comuna Gura Vadului. Această decizie vine în urma unor acuzații grave aduse funcționarei, care ar fi prejudiciat drepturile legitime ale unor persoane fizice și ar fi omis îndeplinirea responsabilităților de serviciu, cauzând vătămarea drepturilor acestora.

Anghelina Luiza-Laura, femeia în cauză, a fost reținută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti și dusă cu mandat la audieri în acest dosar. În prezent, decizia nu este definitivă, însă capitala județului Prahova este în centrul atenției din cauza acestui caz.

Pe lângă femeia reținută, la audieri au fost aduși și actualul primar al comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sora, și fostul primar, Constantin Lungu, ambii fiind plasați sub măsura controlului judiciar. Acuzațiile vizează fapte de abuz în serviciu, comise din timpul mandatelor pe care aceștia le-au deținut.

Funcționara responsabilă de urbanism este acuzată că și-a îndeplinit defectuos îndatoririle de serviciu în legătură cu demersurile de intrare în legalitate a construcțiilor de la Ferma Dacilor. Conform anchetatorilor, aceasta ar fi emis certificate de atestare a edificării/extinderii construcției, atestând fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, fără a verifica îndeplinirea condițiilor legale. Drept urmare, persoanele care au beneficiat de servicii de cazare în aceste construcții nu ar fi avut dreptul de a beneficia de condiții de siguranță, ducând astfel la încălcarea drepturilor legitime ale acestora.

Acest caz a generat îngrijorare în comunitatea locală din comuna Gura Vadului, unde primarul curent și fostul primar se află în fața unor acuzații grave. Localnicii speră că ancheta va fi finalizată cât mai curând și că vinovații vor fi pedepsiți în conformitate cu legea.

Decizia Judecătoriei Ploieşti de a dispune arestarea preventivă a funcționarei responsabile de urbanism va avea un impact semnificativ asupra vieții comunității din comuna Gura Vadului. Cu toate acestea, este necesară desfășurarea unei anchete ample și obiective pentru a se stabili toate aspectele acestui caz.

 • Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a reținut o femeie responsabilă de urbanism în comuna Gura Vadului.
 • Judecătoria Ploieşti a admis propunerea procurorilor și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestei femei.
 • Decizia nu este definitivă și va fi supusă unor noi analize în viitorul apropiat.
 • Funcționara a fost dusă cu mandat la audieri în acest dosar și se află în atenția anchetatorilor.
 • Alături de aceasta, actualul primar al comunei Gura Vadului și fostul primar au fost aduși și ei la audieri.
 • Procurorul a dispus măsura controlului judiciar pentru cei doi primari.
 • Funcționara responsabilă de urbanism a îndeplinit defectuos îndatoririle de serviciu, potrivit anchetatorilor.
 • Ea este acuzată că ar fi emis certificate de atestare a edificării/extinderii construcțiilor necorespunzătoare adevărului.
 • Acuzațiile vizează și neglijarea îndeplinirii condițiilor legale în cazul construcțiilor de la Ferma Dacilor.
 • Locuitorii comunei Gura Vadului sunt îngrijorați de aceste acuzații împotriva funcționarei responsabile de urbanism.
 • Este necesară finalizarea anchetei și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în acest caz.

TAGS: Judecătoria Ploieşti, Parchet, arestare preventivă, comuna Gura Vadului, abuz în serviciu, Nicolae Marius Sora, Constantin Lungu, urbanism, Ferma Dacilor, anchetă

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments