Sunday, April 21, 2024
HomeSportDan Petrescu, românul care a impresionat în Premier League alături de celebrități...

Dan Petrescu, românul care a impresionat în Premier League alături de celebrități ca Andy Robertson și Trent Alexander-Arnold

Dan Petrescu, românul care a impresionat în Premier League alături de celebrități ca Andy Robertson și Trent Alexander-Arnold

Un nou top al fundașilor cu cele mai multe assist-uri din Premier League a fost realizat, iar în el se regăsește și numele lui Dan Petrescu, fostul jucător al celor de la Chelsea. Petrescu a evoluat în cadrul Premier League în 215 meciuri, marcând 23 de goluri și oferind 33 de pase decisive. Aceste performanțe impresionante l-au adus pe “SuperDan” în topul celor mai buni fundași asistenți din campionatul englez.

Dan Petrescu ocupă locul 10 în clasamentul menționat anterior. “SuperDan” este devansat de nume sonore ale fotbalului englez de elită, precum Gary Neville, Cesar Azpilicueta, Antonio Valencia, Andy Robertson sau Trent Alexander-Arnold.

Pe primul loc în topul fundașilor cu cele mai multe assist-uri se află starul celor de la Liverpool, Trent Alexander-Arnold. Englezul impresionant a reușit să ofere nu mai puțin de 58 de pase decisive în cele 219 de partide disputate pentru formația de pe Anfield. Pe locul secund se află colegul său din defensivă, Andy Robertson. Scoțianul și-a trecut în cont 57 de pase decisive în cele 263 de meciuri jucate în Premier League.

Mai trebuie menționat și faptul că Dan Petrescu se află în acest clasament în ciuda faptului că este jucătorul care a evoluat cel mai puțin în Premier League din întreaga listă. Aceste performanțe remarcabile înregistrate într-un interval de timp mai scurt îl fac pe român să fie și mai impresionant în comparație cu ceilalți fotbaliști aflați în top 10.

În altă ordine de idei, celebra legendă a fotbalului englez, Sir Alex Ferguson, a oferit o replică savuroasă atunci când a fost întrebat despre șansele echipei Tottenham de a câștiga titlul în Premier League. Conform acestuia, Tottenham nu va reuși niciodată să cucerească titlul în campionatul englez. Iconicul antrenor a subliniat faptul că ultima dată când această echipă a devenit campioană a fost în sezonul 1960-1961.

“Niciodată”, a fost răspunsul ferm al lui Sir Alex Ferguson când a fost întrebat dacă Tottenham ar putea să câștige titlul vreodată. Acesta a adăugat: “(…) E o perioadă lungă. În prezent, Liverpool și Manchester City sunt atât de puternice în Premier League”.

Sir Alex Ferguson este considerat unul dintre cei mai mari antrenori din istoria fotbalului și a obținut titlul în Premier League de 13 ori alături de Manchester United. Acesta a condus echipa în numeroase meciuri, chiar și în peste 1.000 de partide. De-a lungul carierei sale impresionante, el a acumulat un palmares bogat, care include și trofee precum 5 Cupe ale Angliei, 4 Cupe ale Ligii Angliei și 2 trofee UEFA Champions League.

Momentan, Manchester United se află pe locul 6 în clasamentul Premier League, cu 38 de puncte obținute în urma celor 23 de meciuri disputate până în prezent.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments