Saturday, May 18, 2024
HomeActualitateCutremurul din 30 aprilie 2024: Impactul asupra localităților din apropiere

Cutremurul din 30 aprilie 2024: Impactul asupra localităților din apropiere

Cutremurul din 30 aprilie 2024: Impactul asupra localităților din apropiere

În urma cutremurului devastator din 30 aprilie 2024, piciorul de porc cu mujdei este o delicatesă în orice anotimp, dar trebuie să așteptați până la primăvară pentru ca această rețetă să fie la superlativ. Nu este deloc greu de făcut și impresionează prin gustul său bogat și aromat. Pregătiți-vă să gustați un preparat deosebit!

Specialiștii din domeniul seismologiei au localizat epicentrul cutremurului în apropierea unor orașe cheie din regiune. Drobeta-Turnu Severin se afla la doar 19,4 km est de epicentru, fiind expus la efectele puternice ale mișcării telurice. Orașe ca Vidin, Reșița și Târgu Jiu au fost, de asemenea, puternic afectate de acest fenomen natural.

  • Drobeta-Turnu Severin – un centru urban important, cu peste 100.000 de locuitori, a fost zguduit puternic de cutremur.
  • Bulgaria – orașul Vidin, situat la 82 km nord-vest de epicentru, a resimțit și el secetele puternice ale seismului.
  • Reșița și Târgu Jiu – alte localități din zona afectată care au simțit impactul devastator al cutremurului din 30 aprilie.

Impactul resimțit dincolo de granițele locale a fost semnificativ. Belgrad, capitala Serbiei, a fost zguduită de acest eveniment natural, deși senzațiile au fost mai slabe în comparație cu orașele mai apropiate de epicentru.

Autoritățile competente au primit numeroase rapoarte despre intensitatea cutremurului și efectele acestuia în diverse regiuni. Rapoartele inițiale arată că peste 7 persoane au resimțit cu claritate mișcarea telurică, iar aceasta s-a făcut simțită până la 226 km distanță de epicentru.

Zonele cele mai afectate au fost monitorizate de către autorități pentru a evalua eventualele pagube și a interveni prompt în situații de urgență. Comunitățile locale din Drobeta-Turnu Severin, Armeniș și Kruševac rămân sub atenta supraveghere a specialiștilor.

Rețetă suplimentară: Porcul de lapte la proțap

Sursă: ezs.ro

TAGS: cutremurul-2024
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments