Sunday, June 23, 2024
HomeSportCursul valutar BNR, joi, 8 februarie 2024. Prognoza evoluției principalelor monede

Cursul valutar BNR, joi, 8 februarie 2024. Prognoza evoluției principalelor monede

Cursul valutar BNR, joi, 8 februarie 2024. Prognoza evoluției principalelor monede

FANATIK va publica noile valori pentru euro, dolarul american, francul elvețian, lira sterlină și gramul de aur. Aceste informații vor fi disponibile în scurt timp după ședința monetară ce se va încheia la ora 13:00. Toți cei interesați vor putea verifica dacă euro își va menține trendul ascendent din ultimele zile.

Analiza evoluției euro în perioada recentă

Pe parcursul ultimei zile, euro a continuat să se aprecieze pentru a treia zi consecutiv. Astfel, valoarea unei unități de euro a crescut cu 0.0009 de lei în comparație cu ziua precedentă, ajungând la un curs de 4.9769 lei. Fenomenul demontrează un avans considerabil și ne apropie de valoarea maximă istorică înregistrată la data de 19 mai 2023: 4.9783 lei.

În privința dolarului american, acesta a înregistrat o depreciere în mijlocul săptămânii, după o zi în care cotația a fost în creștere. În această zi de miercuri, dolarul a înregistrat o scădere de 0.0142 de lei și a fost cotat de Banca Națională la suma de 4.6228 de lei.

Raportat la prețul aurului, gramul acestuia a continuat să se scumpească și astăzi. Valoarea a crescut cu 0.3946 de lei, astfel încât un gram de aur este cotat la 302.1776 de lei. Amintim că pe data de 4 decembrie 2023 s-a înregistrat cel mai înalt nivel, respectiv 303.8712 lei.

Performanța francului elvețian și lirei sterline

În privința francului elvețian, acesta a înregistrat o devalorizare față de leul românesc pentru a doua zi la rând. Astăzi, valoarea a scăzut cu 0.0166 de lei și a fost cotată la 5.2971 de lei, conform reprezentanților BNR.

Spre deosebire, lira sterlină și-a înregistrat o creștere. După o tendință descendentă în ziua precedentă, miercuri a înregistrat o apreciere de 0.0229 de lei, ajungând la valoarea de 5.8377 de lei, după ședința monetară a Băncii Naționale.

Pe lângă aceste evoluții, trebuie menționat că și alte monede internaționale, cum ar fi dolarul australian, canadian, coroana daneză, leul moldovenesc, coroana norvegiană, coroana suedeză și leva bulgărească, au înregistrat creșteri în fața leului românesc.

Stagnare în cazul indicilor ROBOR

În ceea ce privește indicele ROBOR la trei luni, acesta continuă să se mențină la 6,11 la sută. Situația este similară și în cazul indicelui ROBOR la șase luni, unde rămâne la 6,13 la sută. Aceste date au fost comunicate de către Banca Națională și confirmă lipsa de schimbări semnificative în piața financiară.

 

 

(TAGS: euro, dolar, franc elvețian, lira sterlină, gram de aur, BNR, ROBOR)
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General