Wednesday, April 17, 2024
HomeSportCurs valutar BNR: Euro, dolarul american, francul elvețian și lira sterlină în...

Curs valutar BNR: Euro, dolarul american, francul elvețian și lira sterlină în declin

Curs valutar BNR: Euro, dolarul american, francul elvețian și lira sterlină în declin

Banca Națională a României va anunța astăzi, după ora 13.00, cotațiile pentru principalele valute, la mijlocul săptămânii. Datele vor fi publicate pe site-ul oficial al băncii. Înainte de afla noile cotații, să aruncăm o privire asupra evoluției celor mai importante monede în ultimele zile.

 • Euro

  Cursul valutar al euro a avut o serie de fluctuații importante de la începutul acestui an. Deși în primele zile ale săptămânii moneda unică europeană și-a consolidat poziția și a înregistrat o apreciere semnificativă, marți a venit o schimbare de trend. Euro a înregistrat o ușoară depreciere și s-a distanțat față de maximul istoric atins anterior. Cu toate acestea, valoarea sa rămâne aproape de record, diferența fiind de doar 0.0014 unități.

 • Dolarul american

  Dolarul american, moneda de referință a piețelor financiare internaționale, a avut și el o evoluție mixtă în această perioadă. După ce s-a apreciat în primele zile ale săptămânii, dolarul a înregistrat o ușoară scădere marți. Cu toate acestea, valoarea sa rămâne ridicată, fiind aproape de nivelul record atins anterior. Cotația dolarului american față de leu înregistrează o diferență de doar 0.007 unități față de maximul istoric.

 • Francul elvețian

  Francul elvețian, cunoscut pentru stabilitatea sa și rolul de valută de siguranță în perioadele de incertitudine, a cunoscut și el fluctuații în ultimele zile. După o perioadă de consolidare, francul elvețian a înregistrat o depreciere semnificativă marți. Diferența față de valoarea sa anterioară este de 0.0138 unități.

 • Lira sterlină

  Lira sterlină, moneda Regatului Unit, a cunoscut și ea o perioadă de depreciere. Marți, valoarea lirei sterline față de leu a scăzut cu 0.0196 unități. Această evoluție este influențată de incertitudinile legate de Brexit și de impactul acestuia asupra economiei britanice.

 • Aurul

  Gramul de aur, investiție de refugiu în perioadele tulburi, a înregistrat o creștere constantă în ultimele zile. Marți, aurul a atins o valoare de 300.5255 de lei pe piața monetară din România, înregistrând o creștere de 0.6996 de lei comparativ cu ziua precedentă. Chiar dacă nu a atins un nou maxim istoric, prețul gramului de aur rămâne ridicat.

Pentru a afla cotațiile actualizate și a monitoriza evoluția cursurilor valutare, vă invităm să accesați link-ul.

Articol realizat de Știri Economice (sursa: EZS.ro)

TAGS: curs valutar, euro, dolar, franc elvețian, lira sterlină, aur
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments