Sunday, June 23, 2024
HomeSportCurs valutar BNR - Ce se întâmplă cu moneda euro?

Curs valutar BNR – Ce se întâmplă cu moneda euro?

Curs valutar BNR – Ce se întâmplă cu moneda euro?

Banca Națională a României (BNR) va publica, joi, 15 februarie 2024, cele mai recente date privind evoluția principalelor monede. Aceste informații vor fi disponibile în jurul orei 13:00, după încheierea ședinței monetare din acea zi.

Valorile curente ale monedei euro

Cursul valutar BNR este actualizat zilnic, cu excepția zilelor de weekend și a sărbătorilor legale. FANATIK furnizează informații în timp real despre valorile la care se tranzacționează cele mai importante valute internaționale.

Conform informațiilor de ieri, toate monedele relevante au înregistrat o depreciere în fața leului românesc, cu excepția dolarului american. Această situație a apărut după ce marți s-a înregistrat o scădere generală a leului față de principalele valute. Mai multe detalii pe FANATIK.

Astăzi, vă informăm că moneda euro a înregistrat o ușoară scădere și a ajuns la valoarea de 4.9760 de lei. Deși există o scădere, nu pare că moneda europeană se va apropia de maximul istoric înregistrat în România. Detalii complete pe FANATIK.

Pe de altă parte, dolarul american este singura valută importantă care a înregistrat o apreciere în raport cu leul românesc. Potrivit datelor furnizate de BNR, dolarul a adăugat 0.0319 de unități și a fost cotat la suma de 4.6505 de lei.

În schimb, francul elvețian a înregistrat o tendință descendentă în această săptămână. Pentru a treia zi consecutivă, moneda elvețiană a înregistrat o scădere. Ieri, aceasta a pierdut încă 0.0123 de unități și a ajuns la valoarea de 5.2387 lei.

Preciosul aur și moneda Regatului Unit

Reprezentanții Băncii Naționale a României (BNR) au anunțat că moneda Regatului Unit, lira sterlină, s-a depreciat. Valoarea acesteia a înregistrat o scădere de 0.0173 de unități și a fost cotată la suma de 5.8328 de lei.

Gramul de aur a avut parte de o depreciere semnificativă în mijlocul acestei săptămâni. Costul metalului prețios a scăzut cu 3.1377 lei față de marți, 13 februarie. Astfel, la momentul actual, un gram de aur se vinde cu 297.8986 lei.

În plus, datele Băncii Naționale arată că, printre valutele care au înregistrat creșteri, pe lângă dolarul american, se numără și dolarul australian, dolarul canadian, noua lira turcească și rubla rusească.

 

TAGS: curs, valutar, BNR, euro, dolar, lei, franc, sterlina, aur.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General