Saturday, May 18, 2024
HomeSportCum se schimbă prețurile miciilor de 1 Mai în 2024: Impactul creșterii...

Cum se schimbă prețurile miciilor de 1 Mai în 2024: Impactul creșterii prețurilor la carne

Cum se schimbă prețurile miciilor de 1 Mai în 2024: Impactul creșterii prețurilor la carne

Se apropie Ziua Muncii din 2024, iar mulți români se pregătesc pentru a celebra cu un grătar tradițional. Unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele de 1 Mai sunt micii, dar costurile acestora au crescut semnificativ în acest an.

Anul acesta, 1 Mai cade într-o zi de miercuri, oferind o întrerupere binevenită pentru mulți români. De asemenea, unii vor beneficia de o zi liberă și pe 2 Mai, creând astfel un mini-concediu care se întinde până la Vinerea Mare și Paște.

  • Deși Ziua Muncii vine înaintea Paștelui, tradiția grătarelor de 1 Mai rămâne puternică în rândul românilor. Micii sunt preparatul preferat al mulțimii în această zi de sărbătoare.
  • Producătorii au întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura cantități suficiente de mici pentru piață. Anul trecut, aproximativ 250 de milioane de mici au fost consumați în această perioadă.
  • Cei care urmează postul vor aștepta să își savureze micii mai târziu, dar cei dornici de a sărbători 1 Mai au început deja să achiziționeze acest deliciu din măcelării și supermarketuri.
  • În 2023, un kilogram de mici avea un preț mediu de 29 de lei, dar în anul 2024, prețurile au crescut semnificativ, fiind posibil să descurajeze achizițiile în cantități mari.
  • Carnea de porc s-a scumpit cu 8% față de anul anterior, iar carnea de vită a înregistrat o majorare de 10%, contribuind la creșterea generală a prețurilor la carne.

Situația prețurilor la carne nu este specifică doar României, ci se regăsește și la nivel european. În luna februarie a anului 2024, multe țări din Uniunea Europeană au raportat creșteri semnificative ale prețurilor la carne față de aceeași perioadă din 2023.

Conform datelor, Bulgaria a înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor la carne din UE, fiind urmată de România și Croația. Aceste fluctuații de prețuri au afectat produsele din carne la nivel general.

  • Carnea de porc a fost cea mai afectată de majorarea prețurilor în UE, fiind urmată de carnea de oaie sau capră, apoi de carnea de vită sau vițel, conform informațiilor prezentate de antena3.ro.
  • Estimările Asociației Române a Cărnii arată că românii consumă anual peste 20.000 de tone de mici, iar Ziua de 1 Mai reprezintă a doua cea mai importantă perioadă din an pentru consumul de carne, după sărbătorile de Crăciun.

TAGS:

mici de 1 Mai, prețuri la carne 2024, cresterea prețurilor la mici de 1 Mai, schimbarea prețurilor la carne în UE

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments