Monday, June 24, 2024
HomeSportCum să scapi de pesticidele de pe fructe și legume - sfaturi...

Cum să scapi de pesticidele de pe fructe și legume – sfaturi utile și trucuri de acasă

Cum să scapi de pesticidele de pe fructe și legume – sfaturi utile și trucuri de acasă

Este cunoscut faptul că legumele și fructele pe care le achiziționăm din piață sau din supermarketuri sunt adesea stropite cu pesticide, care le ajută să reziste mai mult timp pe rafturi. Cu toate acestea, pesticidele pot fi nocive pentru sănătatea noastră. Este important să știm cum să eliminăm aceste substanțe toxice pentru a ne proteja organismul.

Folosește bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta pesticidele

Specialiștii în domeniul sănătății recomandă consumul zilnic de fructe și legume pentru o bună funcționare a organismului și un sistem imunitar puternic. Dar cum putem beneficia de aceste beneficii dacă produsele pe care le consumăm sunt stropite cu substanțe toxice?

Bicarbonatul de sodiu poate fi un aliat în lupta împotriva pesticidelor. Este un ingredient pe care mulți gospodari îl folosesc pentru prăjituri sau pâine de casă, dar puțini știu că acesta poate face minuni și în cazul fructelor și legumelor.

Pentru a folosi bicarbonatul de sodiu, umpleți un lighean sau un bol cu apă și adăugați o cantitate suficientă de bicarbonat, în funcție de cantitatea de produse pe care doriți să le tratați. Apoi, puneți fructele și legumele în acest amestec și lăsați-le să se odihnească timp de 15-20 de minute.

După ce ați lăsat produsele în apa cu bicarbonat, veți observa că se formează impurități sau reziduuri pe suprafața apei. Acestea provin de la resturile de pesticide de pe fructe și legume. Îndepărtați cu atenție produsele și clătiți-le bine sub apă curată pentru a elimina bicarbonatul și impuritățile.

Este important să știți că cea mai contaminată parte a fructelor sau legumelor este coaja, care este de obicei tratată cu o cantitate mai mare de pesticide. De aceea, se recomandă curățarea sau îndepărtarea cojii înainte de consum.

Verifică și raportează

Dacă constatați că fructele sau legumele cumpărate conțin pesticide în cantități care depășesc limita permisă de lege, este important să raportați acest lucru autorităților competente. În primul rând, puteți contacta responsabilii din domeniul alimentar sau chiar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

Achiziționarea de produse ecologice sau de la și producători locali poate fi o altă soluție pentru a evita expunerea la pesticide. Visit ezs.ro pentru a găsi mai multe informații despre produsele ecologice și producătorii locali.

Concluzie

Scăparea de pesticidele de pe fructe și legume poate fi obținută cu ajutorul unor metode simple și la îndemâna tuturor. Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru a spăla și trata produsele poate reduce semnificativ expunerea la pesticide și poate contribui la menținerea sănătății noastre. Este important să fim conștienți de proveniența produselor pe care le consumăm și să luăm măsuri pentru a ne proteja organismul împotriva substanțelor nocive.

TAGS:

fructe, legume, pesticide, bicarbonat de sodiu, sănătate, produse ecologice, producători locali

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General