Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateCum să încetinim îmbătrânirea și să arătăm mai tineri? Medicul oferă sfaturi...

Cum să încetinim îmbătrânirea și să arătăm mai tineri? Medicul oferă sfaturi și recomandări

Cum să încetinim îmbătrânirea și să arătăm mai tineri? Medicul oferă sfaturi și recomandări

Specialistul și echipa sa au realizat o analiză amănunțită a rezultatelor a peste 20.000 de studii, cu scopul de a oferi publicului un ghid de alimentație care poate încetini procesul de îmbătrânire. Aceste descoperiri sunt prezentate în cartea intitulată “How Not to Age” (Cum să nu îmbătrânești), scrisă de medicul în cauză. Aceasta oferă un set de reguli și recomandări, menite să ajute oamenii să fie mai sănătoși, mai energici, să încetinească procesul de îmbătrânire și să arate mai tineri, indiferent de vârstă.

Ghidul conține numeroase sfaturi valoroase și modalități de a adopta un stil de viață sănătos. Așadar, iată câteva dintre cele mai interesante sfaturi oferite de medic:

  • Include în alimentația ta zilnică cacao, deoarece aceasta netezește ridurile și stimulează producția de colagen. Potrivit specialistului, o linguriță de cacao consumată în fiecare zi poate avea un impact semnificativ asupra pielii, ajutând la menținerea unei aspect tinere și radiant.
  • Protejează-ți pielea împotriva expunerii excesive la soare. Deși doar 3% din îmbătrânirea pielii are cauze genetice, restul provine din stilul nostru de viață și, în special, din expunerea prelungită la soare. În acest sens, majoritatea studiilor și a medicilor dermatologi recomandă protejarea eficientă a pielii împotriva razelor UV pentru a întârzia semnele de îmbătrânire facială.
  • Adoptă o dietă bogată în verdețuri și legume verzi, cum ar fi spanacul. Acestea au capacitatea de a stimula producția de colagen, menținând elasticitatea pielii și reducând apariția ridurilor faciale. Kale, merele și o combinație de extracte din grepfrut și rozmarin au și ele efecte similare.
  • Consumă cacao naturală, fără aleg cmpoziți precum “pudra de cacao olandeză” sau “cacao alcalinizată”. Aceasta poate fi inclusă în alimentația ta zilnică, având multiple beneficii asupra pielii și îmbunătățindu-i calitatea și hidratarea.

Specialistul subliniază importanța unei alimentații bazate pe plante și grăsimi sănătoase pentru cei care doresc să slăbească. Potrivit medicului Michael Greger, studiile arată că persoanele care adoptă o dietă predominant vegetariană consumă cu aproximativ 600 de calorii mai puțin în fiecare zi comparativ cu cei care urmează o dietă ketogenică bogată în grăsimi. Alegerea surselor adecvate de grăsimi, cum ar fi nucile, avocado și uleiul de măsline, în detrimentul cărnii și untului, poate contribui la pierderea în greutate într-un mod sănătos.

Alimentele bogate în antioxidanți joacă, de asemenea, un rol important în încetinirea procesului de îmbătrânire și previn apariția firelor albe de păr. Consumul regulat de fructe și legume bogate în antioxidanți, cum ar fi broccoli și afinele, poate ajuta la menținerea pigmentului natural al părului și prevenirea albirea prematură.

Astfel, pentru a combate semnele de îmbătrânire și a arăta mai tineri, este esențial să oferim organismului nostru nutrienții de care are nevoie prin intermediul unei alimentații echilibrate și sănătoase.

Sursa: ezs.ro

Tags:

analiza medicala, echipa medicala, alimentatie sanatoasa, imbatranire, frumusete

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General