Monday, June 24, 2024
HomeSportCum să ai un câine fericit. 5 metode prezentate de specialiști pe...

Cum să ai un câine fericit. 5 metode prezentate de specialiști pe care orice stăpân trebuie să le cunoască

Cum poți avea un câine fericit. Specialiștii au enumerat 5 metode pe care orice stăpân trebuie să le cunoască. În acest fel, șansele ca patrupedul tău să aibă probleme sunt foarte mici.

Cum să ai un câine fericit. Specialiștii au prezentat 5 metode

Câinii sunt animalele de companie cele mai populare în lume. Se spune că un câine este cel mai bun prieten al omului și este foarte atașat de stăpân, care trebuie să aibă grijă ca patrupedul să fie sănătos, dar și fericit.

Dacă vrei ca patrupedul tău să evite problemele și să fie fericit cât mai mult timp, e necesar să-l duci regulat la medicul veterinar pentru controale de rutină.

Cel mai important lucru în cazul câinilor, dar și al altor animale, este sănătatea. Un câine care nu este sănătos poate să dezvolte probleme de comportament, deoarece nu va beneficia atât de mult de dresaj sau exerciții.

Atunci când decizi să ai un câine, asigură-te că îi faci toate vaccinurile la medicul veterinar. Sunt unele vaccinuri care se fac anual pentru ca patrupedul să evite afecțiunile grave.

În plus, câinele are nevoie de un stil de viață sănătos. O dietă echilibrată, exercițiile regulate și îngrijirea adecvată sunt lucruri de care orice stăpân trebuie să țină cont. Totodată, este important să cunoști semnele de bază pentru a ști dacă animalul tău suferă de o afecțiune.

Sunt unele simptome care pot semnala probleme serioase, precum scărpinatul, care indică probleme ale pielii, vărsăturile, ce pot indica probleme digestive, dar și urinatul prin casă, care te pot trimite cu gândul la anumite infecții ale tractului urinar.

Socializarea este un alt lucru important pentru un câine. Acesta poate fi învățat să accepte oameni noi, dar și animale sau chiar locuri. Spre deosebire de pisici, câinii sunt foarte sociabili, iar stăpânii îi pot lua cu ei în anumite locuri.

Dacă îți vizitezi rudele sau prietenii, poți lua patrupedul cu tine. O idee bună este și să inviți la tine alți prieteni care au câini, pentru ca aceștia să socializeze mai mult.

Unii câini adulți au nevoie să socializeze mai mult, chiar dacă au fost adoptați recent. De altfel, câinii pot fi lăsați de stăpâni și în prezența copiilor, notează animax.ro.

Dresajul, un aspect important în viața câinelui

Un alt lucru esențial pentru ca patrupedul să fie fericit și sănătos psihic este dresajul. Câinele tău trebuie să aibă un antrenament de bază și trebuie să-l înveți cu anumite comenzi.

Pentru ca rezultatele să fie vizibile, iar câinele tău să adopte un comportament sănătos, e bine să începi cât mai devreme. Este bine ca animalul să știe că trebuie să-l scoți afară pentru a-și face nevoile, deoarece învață autocontrolul în acest fel.

Dacă patrupedul execută corect comenzile, atunci poate primi o mică recompensă. Comenzile de bază, cum ar fi “șezi”, “stai”, “întinde-te”, “vino” sau “rostogolește-te” sunt cele de bază pentru a dresa un câine.

După ce reușește să le învețe, mai poți adăuga și altele, precum “dă lăbuța”, care îi vor distra mai ales pe stăpâni. Cu răbdare și practică, câinele tău va deveni un animal foarte ascultător.

Deșii câini sunt animale foarte inteligente, comportamentul lor nu trebuie interpretat ca fiind unul specific uman. Pentru a rezolva problemele de comportament ale câinilor, trebuie să găsești cauza și abia apoi să cauți o soluție.

Poți încerca să acorzi atenție limbajului corpului pentru a identifica problema. Problemele comportamentale nu trebuie ignorate dacă vrei ca patrupedul tău să se dezvolte corespunzător.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General