Wednesday, April 17, 2024
HomeSportCum recunoaștem febra și când ar trebui să ne îngrijoreze?

Cum recunoaștem febra și când ar trebui să ne îngrijoreze?

Cum recunoaștem febra și când ar trebui să ne îngrijoreze?

În perioada sezonului rece, când suntem mai expuși afecțiunilor respiratorii, este important să știm cum recunoaștem febra și când ar trebui să ne îngrijoreze simptomele. Febra poate fi un semnal că ceva nu este în regulă în corpul nostru și poate indica o infecție sau o inflamație. Este esențial să fim conștienți de simptomele asociate febrei și să căutăm ajutor medical atunci când este necesar.

Temperatura care indică febra

Unul dintre primele semne ale febrei este creșterea temperaturii corpului. Potrivit medicului specialist Adrian Marinescu, febra este considerată atunci când temperatura depășește 38,5 grade Celsius. Cu toate acestea, este important să ținem cont de faptul că valoarea termică prea ridicată în casă sau în alte medii poate determina senzația de căldură și poate duce la creșterea temperaturii corpului peste valorile obișnuite. Astfel, în cazul unei temperaturi de 37,1 grade Celsius, nu putem vorbi despre febră, ci mai degrabă despre o senzație de căldură.

Cum ne dăm seama că avem febră?

Febra este însoțită de diverse simptome care pot varia de la persoană la persoană. Acestea pot include dureri de cap, amorțeală a corpului, amețeală, greață, tuse, strănut sau ochi iritați. De asemenea, corpul nostru este mai cald decât ar trebui în mod normal. Este important să fim atenți la aceste semne și să ne monitorizăm temperatura periodic, în special în cazul în care ne simțim rău sau avem suspiciuni de infecție.

Când ar trebui să ne îngrijoreze febra?

Există cazuri în care febra poate indica o problemă mai gravă și trebuie să căutăm imediat ajutor medical. Printre semnalele de alarmă se numără convulsiile, dificultățile de respirație sau halucinațiile. De asemenea, este important să fim atenți la următoarele simptome: dificultăți în deplasare, dureri intense în piept sau în cap, somnolență excesivă, pierderea mirosului sau a gustului, sensibilitate la lumină sau dureri abdominale. Acestea pot indica complicații asociate cu febra și necesită asistență medicală de urgență.

Febra la copii

La copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 5 ani, febra poate fi asociată cu convulsii febrile. Acestea includ pierderea cunoștinței, mișcări necoordonate și spastice, precum și diminuarea sau oprirea respirației. Deși convulsiile febrile pot fi alarmante pentru părinți, în majoritatea cazurilor ele nu provoacă complicații grave. Cu toate acestea, este important să solicitați sfatul unui medic pentru a stabili cauza febrei și a lua măsurile necesare pentru a gestiona situația.

Prevenirea și tratarea febrei

Pentru a preveni febra și pentru a menține un sistem imunitar sănătos, este recomandat să luăm măsuri de precauție. Acestea includ protejarea de frig prin îmbrăcăminte adecvată și evitarea expunerii prelungite la temperaturi scăzute. De asemenea, este important să ne asigurăm că avem o alimentație echilibrată și bogată în vitamine și să ne menținem igiena personală și a locuinței. În cazul în care avem febră, este recomandat să ne odihnim suficient și să consumăm lichide pentru a ne hidrata corespunzător.

În concluzie, este esențial să fim conștienți de simptomele febrei și să răspundem prompt atunci când aceasta apare. Atât recunoașterea febrei, cât și identificarea momentului în care trebuie să cerem ajutor medical pot avea un impact semnificativ asupra stării noastre de sănătate. Sănătatea noastră și a celor dragi este o prioritate, iar fiecare măsură pe care o luăm pentru a preveni și trata febra are un rol important în menținerea unei vieți sănătoase.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments