Thursday, May 23, 2024
HomeLifestyleCum Consideră Românii Politicile Fiscale ale Uniunii Europene și Impactul Asupra Sănătății...

Cum Consideră Românii Politicile Fiscale ale Uniunii Europene și Impactul Asupra Sănătății Publice

Cum Consideră Românii Politicile Fiscale ale Uniunii Europene și Impactul Asupra Sănătății Publice

Opiniile românilor cu privire la politicile fiscale ale Uniunii Europene sunt transmise clar și fără echivoc. Conform unui sondaj, 76% dintre respondenți consideră că fumătorii adulți ar trebui să fie informați corect și științific despre alternativele mai bune la fumat, cum ar fi produsele fără fum.

Cu o majoritate zdrobitoare, 72% dintre români cred că guvernele ar trebui să implementeze politici care să încurajeze fumătorii să treacă la alternative inovatoare, mai puțin dăunătoare decât fumatul tradițional. De asemenea, aceeași proporție de respondenți consideră că Uniunea Europeană ar trebui să investească resurse pentru combaterea fumatului, promovând soluții științifice pentru renunțarea la țigări.

Emma Zeicescu, Director Communications la Philip Morris România, a subliniat importanța accesului la informații corecte, mai ales în ceea ce privește inovațiile din domeniul sănătății și tehnologiei. Aceste informații sunt vitale în eforturile de a îndepărta fumătorii de țigări și de a îmbunătăți sănătatea publică.

  • 70% dintre români susțin concentrarea organizațiilor precum UE și OMS pe reducerea efectelor nocive ale fumatului, promovând produse mai puțin dăunătoare.
  • Rezultatele unui studiu arată o discrepanță între politicienii europeni și cetățenii afectați de politicile anti-fumat. Majoritatea cetățenilor susțin o abordare pragmatică, care încurajează reducerea efectelor nocive ale tutunului, spre deosebire de interdicțiile rigide.

Sondajul a scos în evidență preocuparea crescândă privind comerțul ilegal de produse din tutun și nicotină. Astfel, 60% dintre europeni și 69% dintre români cred că țările lor se confruntă cu această problemă. De asemenea:

  • 75% sunt de acord că interzicerea anumitor produse din tutun nu va reduce consumul, ci va alimenta piața neagră.
  • 68% consideră că comerțul ilegal subminează eforturile de reducere a fumatului, iar 74% văd acest fenomen ca un pericol pentru sănătatea și securitatea publică.
  • Comerțul ilegal a generat pierderi semnificative la bugetul de stat, estimându-se că în 2022 acestea au fost între 200 și 400 milioane EUR.

Metodologia riguroasă a sondajului a implicat peste 14.000 de respondenți din 14 țări europene, oferind o imagine detaliată și reprezentativă a opiniei publice. Rezultatele aduc în prim-plan nevoia de reglementare echilibrată și de informare corectă în lupta împotriva fumatului și a efectelor asociate.

Concluzii și Perspective

Prin implicarea activă a societății civile și a sectorului privat, se poate contura un cadru coerent pentru reducerea consumului de tutun și promovarea alternativelor mai sigure. Este esențial ca politicienii să se adapteze la voința cetățenilor și să urmărească soluții realiste și eficiente în gestionarea problemelor legate de tutun.

Combaterea comerțului ilegal și promovarea accesului la informații corecte reprezintă aspecte cruciale în eforturile de protejare a sănătății publice și de reducere a consumului de țigări. Prin dialog și acțiune coordonată, se pot obține progrese semnificative în transformarea peisajului fumatului într-o direcție mai sănătoasă și mai echitabilă pentru toți cetățenii.

Sursă: ezs.ro

TAGS: Fumat, Uniunea Europeană, Politici fiscale, Sănătate publică, Tutun, Comerț ilegal, Sondaj, Philip Morris.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments