Saturday, May 18, 2024
HomeSportCSA Steaua București: Fanii Cer Transformarea în Societate Anonimă (SA) și Răspunsul...

CSA Steaua București: Fanii Cer Transformarea în Societate Anonimă (SA) și Răspunsul MApN

CSA Steaua București: Fanii Cer Transformarea în Societate Anonimă (SA) și Răspunsul MApN

Situația echipei de fotbal CSA Steaua București rămâne neclară în ceea ce privește dreptul de promovare, iar susținătorii acesteia explorează variante pentru a aduce schimbări. Fanii adunați în comunitatea „Fidelis Steaua” au solicitat Ministerului Apărării clarificări referitoare la posibilitatea de a transforma clubul într-o Societate Anonimă (SA).

Pasiunile s-au aprins atunci când suporterii au avertizat că vor recurge la demersuri legale în cazul în care există suspiciuni de trafic de influență în cadrul MApN în favoarea clubului FCSB. Argumentele aduse de aceștia se întemeiază pe importanța promovării în fotbal, susținând că lipsa acestui drept afectează identitatea și moralul fanilor steliști.

Îndrumați de consultanță juridică, admiratorii echipei au evidențiat mai multe aspecte legale ce ar justifica transformarea în SA: ei consideră că situația actuală, în care palmaresul CSA Steaua este revendicat de SC FC FCSB SA, aduce prejudicii suporterilor și desvalorizează marca STEAUA.

MApN Emit Răspuns Privind Petiția Fanilor CSA Steaua

Ministerul Apărării a furnizat un răspuns oficial în care a subliniat că, conform legislației existente, instituția militară poate administra cluburi sportive, atât ca entități publice, cât și private, dar cu condiția ca acestea să fie create în conformitate cu regulile legale în vigoare.

Ministerul Apărării, răspuns la solicitarea suporterilor
Ministerul Apărării, răspuns la solicitarea suporterilor

Însă, departamentul juridic al MApN a subliniat că evaluarea detaliată a legalității transformării în SA poate fi realizată doar după ce se analizează necesitatea și oportunitatea, aspecte ce cad sub competența ministrului Apărării, Angel Tîlvar.

Viața Fotbalistică a Stelei În Mâinile Ministrului Apărării

Rezolvarea disputei legale în privința viitorului echipei de fotbal Steaua depinde de decizia ministrului Apărării, Anghel Tîlvar, sau a posibilului său succesor. Cabinetul juridic al MApN susține că discutarea detaliată a situației juridice este necesară doar cu aprobarea factorilor de decizie, respectiv a ministrului.

Din punct de vedere legal, MApN-ul poate înființa cluburi sportive de drept privat conform Legii Sportului și a legislației interne a Ministerului. Cu toate acestea, actuala lege a sportului interzice cluburilor private să promoveze în SuperLiga, creând astfel o piedică ce trebuie depășită pentru a oferi CSA Steaua o perspectivă mai clară în competițiile de fotbal.

Situația a fost deja abordată cu succes de alte cluburi, cum ar fi Corvinul Hunedoara. Rămâne de văzut dacă Ministerul Apărării va întreprinde pași în direcția soluționării acestei dileme, punând capăt incertitudinilor și asigurând viitorul clubului de fotbal Steaua.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments