Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeActualitateCriză în Armata Ucraineană: Forța de Luptă Epuizată și Moralul Scăzut

Criză în Armata Ucraineană: Forța de Luptă Epuizată și Moralul Scăzut

Criză în Armata Ucraineană: Forța de Luptă Epuizată și Moralul Scăzut

Armata ucraineană se confruntă cu o criză a forței de luptă, ceea ce înseamnă că oamenii aflați pe front sunt epuizați și au moralul scăzut, au mărturisit pentru Washington Post militarii aflați în prima linie, dezvăluind o nouă situație periculoasă pentru Kiev, după aproape doi ani de război sângeros cu Rusia.

Situația dramatică de pe front a fost descrisă de mai mulți soldați și ofițeri ucraineni care au explicat pentru cotidianul american că deficitul de personal este cea mai mare problemă a lor în prezent, într-un moment în care Rusia a recâștigat inițiativa pe câmpul de luptă și își intensifică atacurile.

Un comandant de batalion dintr-o brigadă mecanizată care luptă în estul Ucrainei a declarat că unitatea sa are în prezent mai puțin de 40 de soldați de infanterie – soldații desfășurați în tranșeele din prima linie, care țin piept atacurilor rusești.

Un batalion complet echipat ar avea mai mult de 200, a spus comandantul.

Un alt comandant al unui batalion de infanterie dintr-o altă brigadă a declarat că unitatea sa are o dimensiune asemănătoare.

Relatările privind criza acută de forță de luptă vin în contextul în care președintele Volodimir Zelenski se pregătește să îl înlocuiască, potrivit surselor citate de presa internațională, pe comandantul armatei, generalul Valeri Zalujnîi, unul dintre principalele dezacorduri dintre cei doi fiind legat de numărul de soldați noi pe care Ucraina trebuie să îi mobilizeze.

Zalujnîi i-a spus lui Zelenski că Ucraina are nevoie de aproape 500.000 de soldați noi, potrivit a două persoane familiarizate cu această chestiune, dar președintele a respins această cifră în privat și în public.

Zelenski a declarat că dorește mai multe justificări din partea conducerii militare ucrainene cu privire la motivul pentru care este nevoie de atât de mulți recruți și și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la modul în care Kievul îi va plăti.

„Nu există o perspectivă pozitivă. Absolut niciuna”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments