Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateCreștere semnificativă a Natalității în Județul Gorj în aprilie 2024

Creștere semnificativă a Natalității în Județul Gorj în aprilie 2024

Creștere semnificativă a Natalității în Județul Gorj în aprilie 2024

Recentele date furnizate de Direcția Județeană de Statistică (DJS) Gorj arată o tendință ascendentă a natalității, cu un număr în creștere de nașteri în această regiune. Statisticile arată că în luna aprilie 2024, fenomenele demografice înregistrate în județul Gorj au evoluat pozitiv, cu o creștere a numărului de nou-născuți față de anul precedent, ajungând la 176 de născuți vii, comparativ cu cei 164 din perioada anterioară. De asemenea, s-a înregistrat o creștere a mortalității generale, cu 322 de decese raportate în aceeași perioadă, față de 287 de decese în perioada similară din anul precedent, rezultând totuși un spor natural negativ de -146 de persoane.

În ceea ce privește căsătoriile în județul Gorj, datele arată o scădere semnificativă în luna aprilie 2024, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent. Astfel, au fost înregistrate doar 74 de căsătorii la oficiile de stare civilă în luna menționată, față de cele 144 de căsătorii înregistrate în aceeași perioadă a anului anterior. De asemenea, conform datelor statistice, în luna aprilie 2024 au fost pronunțate 36 de divorțuri prin hotărâri judecătorești definitive și în conformitate cu Legea nr. 202/2010, un număr mai mic decât cele 47 de divorțuri înregistrate în luna aprilie 2023.

În concluzie, județul Gorj pare să înregistreze un trend pozitiv în ceea ce privește creșterea natalității, dar și o scădere a numărului de căsătorii și divorțuri, comparativ cu datele din anul precedent. Aceste schimbări demografice vor putea avea un impact semnificativ asupra structurii populției în această regiune, fiind relevante pentru planificarea socială și economică a autorităților locale. Monitorizarea constantă a acestor evoluții demografice este crucială pentru adaptarea politicilor publice la nevoile comunității.

Taguri: Natalitate, Județul Gorj, Demografie, Căsătorii, Divorțuri

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General