Thursday, May 23, 2024
HomeEducatieCreştere Semnificativă a Finanţării pentru Programul Naţional 'Masă Sănătoasă'

Creştere Semnificativă a Finanţării pentru Programul Naţional ‘Masă Sănătoasă’

Creştere Semnificativă a Finanţării pentru Programul Naţional ‘Masă Sănătoasă’

O veste bună pentru educația și sănătatea copiilor din România, căci astăzi s-a anunțat că finanțarea Programului Național ‘Masă Sănătoasă’ va fi suplimentată cu aproape 100 de milioane de lei. Acest lucru duce fondurile totale alocate în 2024 pentru combaterea abandonului școlar prin intermediul acestui program la peste 1,1 miliarde de lei. Declarația a fost făcută de către Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat.

Conform anunțului făcut de Marcel Ciolacu, aproximativ 460.000 de copii vor beneficia de programul ‘Masă Sănătoasă’ în școlile din România. Această inițiativă are scopul de a asigura o alimentație sănătoasă și echilibrată pentru copiii care provin din medii defavorizate sau care se află în situații de vulnerabilitate socială.

Un studiu realizat de World Vision România arată că Programul Național ‘Masă Sănătoasă’ a fost implementat cu succes în aproximativ o treime (36%) dintre cele 450 de unități școlare selectate, în primul semestru al anului școlar 2023-2024. Acest lucru demonstrează progresele semnificative în promovarea unei alimentații sănătoase în rândul copiilor din școlile participante la program.

  • Mai mult de 60% dintre școlile beneficiare au ales să ofere copiilor pachete alimentare, în special sandvișuri, în cadrul programului.
  • Un aspect alarmant evidențiat de studiu este faptul că pentru aproape un sfert dintre copiii înscriși în Programul Național ‘Masă Sănătoasă’, mâncarea primită de la școală reprezintă singura masă consistentă dintr-o zi. Acest lucru arată cât de important este acest program în asigurarea unei nutriții adecvate pentru copiii din medii defavorizate.

Alocarea unor resurse financiare suplimentare pentru acest program vital pentru sănătatea și bunăstarea copiilor reprezintă un pas important în direcția corectă. Cu toate acestea, eforturile trebuie să continue pentru a extinde acoperirea Programului Național ‘Masă Sănătoasă’ și pentru a asigura că fiecare copil are acces la o masă sănătoasă în fiecare zi școlară.

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments