Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateCreștere semnificativă a Consumului de Apă în Palazu Mic din Cauza Secetei

Creștere semnificativă a Consumului de Apă în Palazu Mic din Cauza Secetei

Creștere semnificativă a Consumului de Apă în Palazu Mic din Cauza Secetei

În localitatea Palazu Mic din comuna Mihail Kogălniceanu, sistemul de alimentare cu apă se confruntă cu o situație alarmantă. Consumul de apă potabilă a crescut exponential în ultima perioadă, în timp ce debitul de apă la sursa de captare subterană a scăzut din cauza unei secete accentuate care afectează zona. Această combinație complicată pune presiune semnificativă pe capacitatea de furnizare a apei potabile.

Sistemele de stocare existente se confruntă cu dificultăți în a acumula cantități suficiente de apă pentru a face față cererii crescute din partea consumatorilor. Acest lucru a determinat necesitatea de a opri periodic furnizarea apei în rețeaua de distribuție din localitatea Palazu Mic, pentru a permite reîncărcarea rezervoarelor și asigurarea unei alimentări cât mai constante pentru comunitate.

Începând cu data de 04 iulie 2024, un nou program de furnizare a apei intră în vigoare în Palazu Mic. Astfel, apa va fi furnizată dimineața între orele 06:00 și 10:00, iar după-amiaza între orele 17:00 și 22:00. Această programare are ca scop gestionarea mai eficientă a resurselor disponibile și asigurarea unei distribuții echilibrate în ciuda provocărilor actuale.

  • Dimineața: 06.00 – 10.00
  • După-amiază: 17.00 – 22.00

Pentru a reduce efectele negative generate de lipsa apei în perioadele de sistare a furnizării, recomandăm tuturor abonaților să își constitue rezerve de apă potabilă destinate uzului casnic. Aceasta va contribui la sporirea autonomiei individuale și la atenuarea impactului în cazul întreruperilor temporare de alimentare cu apă potabilă.

Compania responsabilă cu furnizarea apei, RAJA, avertizează consumatorii din zonele afectate că utilizarea apei în alte scopuri decât cele menajere poate depăși capacitatea maximă a sistemelor și poate duce la sistarea distribuției. Este esențial ca fiecare locuitor să folosească rațional resursele și să respecte destinația apei potabile conform contractului de furnizare a serviciului.

Este important ca populația să conștientizeze importanța utilizării responsabile a apei potabile, restricting-o la nevoile cotidiene ale gospodăriei. Activitățile de agrement, irigatul grădinilor sau spălatul curților cu apă potabilă contribuie la suprasolicitarea sistemelor și la perturbarea echilibrului în distribuția apei.

RAJA și echipele sale depun eforturi considerabile pentru a gestiona eficient criza actuală a apei și pentru a asigura continuitatea serviciilor de alimentare cu apă. Utilizarea durabilă a resurselor este o responsabilitate comună, care implică atât operatorul de apă, cât și consumatorii.

Articolul Informare RAJA – Se furnizează apă potabilă cu program în satul Palazu Mic (comuna Mihail Kogălniceanu) apare prima dată în Ezs.Ro.

TAGS: apa potabila, sursa de captare, consumul de apă, debitul de apă, seceta, resurse de apă, distributia apei
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General