Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateCreștere semnificativă a cheltuielilor pentru sănătate în România în 2024

Creștere semnificativă a cheltuielilor pentru sănătate în România în 2024

Creștere semnificativă a cheltuielilor pentru sănătate în România în 2024

Ministerul Finanțelor din România a anunțat că lunar pleacă peste 6 miliarde de lei către sistemul de sănătate, înregistrând o creștere de aproximativ 30% față de anul anterior. Aceste fonduri sunt direcționate către Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate și sunt menite să asigure acoperirea necesităților medicale și de personal din sistem.

În timpul ședinței de Guvern de joi, bugetul Ministerului Sănătății pentru anul 2024 a fost suplimentat cu un total de 3,039 miliarde de lei credite de angajament și 39 milioane lei credite bugetare. Această măsură a fost luată pentru a garanta furnizarea neîntreruptă a serviciilor medicale și pentru a acoperi costurile personalului din cadrul caselor de asigurări de sănătate și al CNAS.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a subliniat că suma suplimentată va permite majorarea valorii punctului pe serviciu medical în asistența ambulatorie de specialitate pentru specialitățile clinice. De asemenea, se va menține valoarea punctelor “per capita” și pe serviciu în asistența medicală primară, precum și suma lunară pentru asistența medicală dentară.

Într-o declarație pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanțelor a subliniat importanța acestei creșteri a cheltuielilor pentru sănătate. El a explicat că banii direcționați către sistemul de sănătate sunt esențiali pentru buna funcționare a spitalelor și ambulatoriilor, pentru asigurarea medicamentelor și pentru programelor de boli cronice.

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat și el suplimentarea bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate cu peste 3 miliarde de lei, subliniind importanța acordată sănătății în politica guvernamentală.

Această creștere semnificativă a cheltuielilor pentru sănătate reflectă angajamentul autorităților române de a asigura accesul la servicii medicale de calitate pentru cetățeni și de a susține sistemul de sănătate în fața provocărilor actuale.

TAGS: sănătate, Ministerul Finanțelor, Marcel Boloș, Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate, Marcel Ciolacu
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General