Sunday, April 21, 2024
HomeExterneCostul vieții în Spania în 2024: Provocarea pentru românii care aleg să...

Costul vieții în Spania în 2024: Provocarea pentru românii care aleg să se stabilească în străinătate

Costul vieții în Spania în 2024: Provocarea pentru românii care aleg să se stabilească în străinătate

Dorința de a trăi într-o țară străină în căutarea unor oportunități mai bune atrage mulți români să-și înceapă o nouă viață în Spania. Totuși, costul vieții în această țară poate fi copleșitor pentru unii, în special în anul 2024. Cheltuielile pentru locuințe, alimente, utilități și alte necesități pot fi considerabil mai mari decât cele din România, punând sub semnul întrebării meritul acestui efort.

Un român a decis să facă o analiză atentă a veniturilor și cheltuielilor în Spania și a ales să o prezinte printr-un videoclip pe platforma TikTok.

Potrivit acestuia, salariul mediu pentru o persoană este de 1.500 de euro. Cu toate acestea, în ciuda acestui venit, se constată că cheltuielile sunt substanțiale:

 • Mâncare – 600 de euro (pentru 2 adulți și 2 copii)
 • Chirie – 500 de euro
 • Utilități – 60 de euro
 • Combustibil (1.38 euro diesel / 1.40 euro benzină) – 80 de euro
 • Asigurare auto – 30 de euro
 • Mese în oraș – 100 de euro
 • Serviciu de internet – 130 de euro

Aceste cheltuieli ridică întrebări cu privire la calitatea vieții și la capacitatea de economisire pentru un român care alege să se stabilească în Spania. Românul care a prezentat analiza subliniază că, în cazul în care sunt două persoane care lucrează și contribuie la venitul familiei, se poate ajunge ca al doilea salariu să fie complet disponibil în buzunarul lor.

Postarea pe TikTok a generat numeroase reacții și discuții. Unii utilizatori au evidențiat faptul că venitul de 1.500 de euro poate fi greu de gestionat, în special în cazul în care există și alte cheltuieli în familie:

 1. “Noi luăm între 6000-6700 €, depinde de lună. Trăiască Spania! Toți am pornit de jos, dar nu trebuie să bați pasul pe loc.”
 2. “Da, asta doar cu 1500 de euro de persoană… Dacă lucrează și soția, îți mai rămân 1500.”
 3. “Ca să pleci din țară trebuie să ai cel puțin 3000 ca să merite deranjul, cu 1500 de euro poți trăi cu 8 clase în România.”
 4. “Cam peste tot în Europa e la fel… Muncim pentru mâncare și facturi, dar nu mă întorc în România.”
 5. “Utilități 60 de euro? Mâncare doar 600? Calculul meu ar fi altfel.”
 6. “În România, la sfârșitul lunii, când tragi linie, ești pe minus.”

Recomandările și părerile diferite ale utilizatorilor evidențiază complexitatea situației și modul în care fiecare persoană gestionează veniturile și cheltuielile în funcție de propriile necesități și priorități.

În concluzie, viața în Spania poate oferi oportunități și avantaje, dar costurile asociate trebuie luate în considerare înainte de a lua decizia de a emigra. Este important ca românii care doresc să se stabilească într-o țară străină să fie informați și să facă o analiză realistă a cheltuielilor și veniturilor pentru a lua cea mai bună decizie în funcție de propriile nevoi și circumstanțe.

Sursa: Realitatea.net

TAGS: #romaniidinstrainatate, #romaniatiktok, #romaniindiaspora, #romaniaspania, #viatainspania

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments