Saturday, May 18, 2024
HomeSportCOSR Se Străduiește să Finanțeze Participarea la Jocurile Olimpice de la Paris...

COSR Se Străduiește să Finanțeze Participarea la Jocurile Olimpice de la Paris pentru 80 de Sportivi Români

COSR Se Străduiește să Finanțeze Participarea la Jocurile Olimpice de la Paris pentru 80 de Sportivi Români

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) se confruntă cu o provocare majoră, neavând fondurile necesare pentru susținerea celor 80 de sportivi români calificați pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Această situație a determinat forul să ceară sprijin financiar din partea Guvernului pentru a asigura cheltuielile implicate în delegația de peste 150 de persoane care va reprezenta România în Franța timp de peste o lună.

Criză Financiară la COSR cu doar 3 Luni înainte de Jocurile Olimpice

Pentru a face față acestei situații critice, COSR a solicitat sprijinul Loteriei Române. În acest sens, va fi lansat un loz special, iar 30% din veniturile obținute din vânzarea acestuia vor fi direcționate către COSR, contribuind la acoperirea costurilor impuse de participarea la competiția olimpică.

Reacționând la această necesitate, Guvernul României a emis o Ordonanță de Urgență cu privire la susținerea echipelor naționale din România pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris din 2024, conform anunțului făcut de sursa Libertatea.

Noul loz care va fi pus în vânzare va fi denumit Team România și va avea ca scop adunarea fondurilor necesare pentru finanțarea participării delegației României la a XXXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris în 2024.

Perspectiva Obținerii unei Sumă Importante de către COSR

Prin emisia a unui milion de astfel de lozuri, instituția se așteaptă să genereze fonduri semnificative. Fiecare loz va avea un preț de 5 lei, iar estimările indică faptul că COSR ar putea să obțină aproximativ 300.000 de euro din această campanie.

Ordonanța de Urgență stabilește clar nevoia de asigurare a finanțării pentru participarea României la Jocurile Olimpice de vară de la Paris din 2024, plecând de la constatarea lipsei fondurilor suficiente pentru acest obiectiv și necesitatea eliminării oricărui risc care ar putea duce la neparticiparea echipei naționale cu consecințe negative asupra imaginii țării la nivel internațional.

Decizia adoptată permite Companiei Naționale Loteria Română S.A. să lanseze o singură serie de lozuri intitulată „Team România” cu scopul de a colecta resursele financiare necesare pentru susținerea participării României la Jocurile Olimpice de vară de la Paris în 2024.

Conform prevederilor Ordonanței, 30% din încasările provenite din vânzarea lozurilor vor fi direcționate către COSR și vor fi folosite exclusiv pentru scopurile stabilite în textul actului normativ.

Suma totală obținută de Compania Națională Loteria Română S.A. ce urmează a fi transferată COSR pentru susținerea participării echipelor naționale române este prevăzută să fie transferată în termen de maxim 30 de zile după ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024.

Impactul Potențial al Inițiativei

Consecințele financiare sunt cruciale pentru COSR și sportivii români care reprezintă țara în competițiile de la Paris. Dinamica colectării fondurilor prin intermediul lozurilor „Team România” va fi esențială pentru asigurarea unei participări de succes și pentru menținerea reprezentării de calitate a sporturilor românești la nivel internațional.

Prin implicarea activă a diverselor entități publice și private în sprijinirea acestui demers, se urmărește consolidarea eforturilor de susținere a sportului de performanță din România și promovarea unei imagini pozitive a țării în cadrul evenimentului sportiv de importanță globală.

Planuri de Acțiune și Perspective Viitoare

Acest demers reprezintă doar începutul unei serii de acțiuni complexe care vor contribui la asigurarea resurselor necesare pentru pregătirea și participarea sportivilor români la competițiile internaționale de prestigiu. COSR se angajează să monitorizeze cu atenție derularea campaniei „Team România” și să utilizeze cu responsabilitate fondurile generat pentru susținerea proiectelor sportive de înalt nivel din România.

Final

TAGS: COSR, Jocurile Olimpice, Paris 2024, sportivi români, Team Romania
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments