Monday, May 20, 2024
HomeSportCorvinul Hunedoara Așteaptă Cu Inima Strânsă Răspunsul UEFA pentru UEFA Europa League

Corvinul Hunedoara Așteaptă Cu Inima Strânsă Răspunsul UEFA pentru UEFA Europa League

Corvinul Hunedoara Așteaptă Cu Inima Strânsă Răspunsul UEFA pentru UEFA Europa League

Corvinul Hunedoara, echipa surpriză a Cupei României Betano, în sezonul 2023-2024, va afla misterul licenței UEFA pentru a participa în competițiile europene viitoare. Confruntându-se cu un scenariu excepțional dat fiind că nu are dreptul de a promova în SuperLiga, dar dorește să se bucure de o invitație în Europa League dacă va cuceri trofeul în finala programată pe 15 mai, contra echipei Oțelul Galați, la Sibiu.

Incertitudini până la Marea Finală a Cupei României pentru Corvinul Hunedoara și Europa League

“Federația Română de Fotbal ne-a transmis că vom primi verdictul de la UEFA doar după data de 6 mai, privind dreptul nostru de a participa în cupele europene. FRF este instituția care ne ghidează în acest proces”, a declarat Claudiu Sav, oficialul de presă al FC Corvinul, pentru FANATIK.

Instituția fotbalistică națională a informat că nouă echipe din SuperLiga au fost confirmate cu licență UEFA, în așteptarea deciziei legate de situația clubului Corvinul.

“Departamentul de licențiere nu poate divulga informații detaliate în acest moment despre procedura de licențiere, deoarece aceste proceduri extraordinare sunt de competența UEFA”, a subliniat FRF.

“Am completat toate formalitățile necesare pentru procedura specială UEFA, pentru a putea reprezenta echipa în competițiile europene, în cazul în care situația o va impune”, a adăugat Claudiu Sav, ofițerul de presă al FC Corvinul.

Corvinul Hunedoara și Poziția în Europa League, un Subiect de Interes pentru SuperLigă

Situația licenței UEFA pentru Corvinul captivizează echipelor implicate în play-off-ul SuperLigii, care concurează pentru cupele europene. În ipoteza ca Corvinul să triumfe în Cupa României Betano, dar să nu primească invitația în Europa, locul din Europa League ar fi preluat de echipa clasată pe locul 2 în campionat.

În acest scenariu, locul 3 ar fi asigurat în Conference League, iar formația de pe locul 4 ar urma să joace un baraj pentru a obține al doilea loc în Conference League, împotriva câștigătoarei barajului din play-out, Oțelul – U Cluj, cluburi deja licențiate UEFA.

Confruntarea pentru accesul în UECL va avea loc doar dacă Oțelul și U Cluj se mențin în primele patru locuri, și echipa lui Dorinel Munteanu nu câștigă Cupa României Betano. Cu două etape de play-out rămase, Oțelul se află pe locul 2 cu 33 de puncte, în timp ce U Cluj se situează pe locul 4 cu 29 de puncte. Echipele următoare sunt Petrolul, 26 de puncte, ce va juca luni împotriva FC Botoșani, și FC Voluntari, 23 de puncte.

Situația se va rezolva diferit dacă va fi necesar un singur baraj cu echipa de pe locul 4 din play-off sau deloc, iar echipa care se situează următoarea sub podium va accede direct în Conference League.

Listă Echipe Licențiate pentru Cupele Europene, Ediția 2024-2025

 • FCSB
 • Farul Constanța
 • Universitatea Craiova
 • CFR Cluj
 • Rapid
 • Sepsi
 • Oțelul Galați
 • U Cluj
 • FCU Craiova

România, Cu Patru Echipe în Competițiile Europene, Sezonul 2024-2025

 • Liga Campionilor: 1 (FCSB – câștigătoarea SuperLigii)
 • Conference League: 2 (locul 2 din play-off, plus echipa câștigătoare a barajului dintre locul 3 din play-off și câștigătoarea barajului din play-out)
 • Europa League: 1 (câștigătoarea Cupei României Betano)

TAGS: Corvinul Hunedoara, UEFA Europa League, Cupa României, Licența UEFA, Corvinul Hunedoara Europa League

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments