Tuesday, April 16, 2024
HomeSportControversa din fotbal: Execuția penalty-ului de Alin Roman în meciul Poli Iași...

Controversa din fotbal: Execuția penalty-ului de Alin Roman în meciul Poli Iași – Oțelul

Controversa din fotbal: Execuția penalty-ului de Alin Roman în meciul Poli Iași – Oțelul

Fotbalistul Alin Roman de la echipa Iași a stârnit controverse în meciul împotriva formației Oțelul, după ce a marcat dintr-un penalty în minutul nouă al partidei. Faza a fost generată de un henț în careul echipei lui Teles, moment sancționat de arbitra centrală, Iuliana Demetrescu. Rezultatul final al meciului a fost 1-1 pe arena din Galați.

Dezbatere în jurul execuției penalty-ului: O făcătură sau o decizie corectă?

Alin Roman a reușit să înscrie din lovitura de pedeapsă acordată, dar imediat după gol, jucătorii echipei Oțelul au început să protesteze. Conflictul a pornit din suspiciunile că fotbalistul ieșean ar fi atins mingea de două ori în timpul execuției, lovindu-o atât cu piciorul drept, cât și cu cel stâng, folosit pentru susținere.

Jucătorii oțelari au contestat decizia arbitrului afirmând că Roman a avut o execuție neconformă, generând îndoieli cu privire la corectitudinea golului marcat.

Analiza execuției lui Alin Roman

Imaginile surprinse în reluări arată că Alin Roman s-a dezechilibrat în momentul impactului cu mingea, piciorul stâng al fotbalistului alunecând către cel drept. Această situație ciudată a generat discuții printre specialiști și fani, aducând aminte de expresia “Și-a dat cu stângul în dreptul”.

Momentul în care Alin Roman execută penalty-ul
Imaginile surprinse în reluări arată că Alin Roman s-a dezechilibrat în momentul impactului cu mingea.

Marius Avram, fost arbitru FIFA, a comentat controversa generată de execuția penalty-ului. Avram a subliniat că situația este una inedită și rar întâlnită în fotbalul de performanță, exprimând rezerve cu privire la claritatea deciziei de arbitraj.

“În cazul unui dublu contact cu mingea, decizia corectă ar fi fost acordarea unei lovituri libere indirecte pentru Oțelul Galați. Este o situație atipică, ce se întâmplă rar în fotbalul modern. Arbitrul de pe teren nu a putea vedea clar situația, iar VAR-ul nu oferă suficiente elemente pentru o concluzie definitivă.”

Evenimentul pare a fi unul dubios, dar nici Iuliana Demetrescu nu a putut oferi o soluție categorică. Este o situație complicată, iar interpretarea rămâne sub semnul întrebării”, a adăugat Marius Avram, conform Digi Sport.

Partida dintre Poli Iași și Oțelul s-a încheiat la egalitate, 1-1, într-un meci tensionat în care ambele echipe au avut momente în care și-au dominat adversarul. Ieșenii au deschis scorul prin Alin Roman, iar oțelarii au restabilit egalitatea prin Cisotti în minutul 71. Antrenorul Dorinel Munteanu a exprimat nemulțumirea față de rezultatul final al partidei. Cele două echipe vor juca din nou în prima etapă a play-out-ului.

 

 

TAGS: fotbal, Poli Iași, Oțelul Galați, Alin Roman, execuție penalty
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments