Friday, May 24, 2024
HomeSportContinental AG concediază aproape două mii de angajați din România

Continental AG concediază aproape două mii de angajați din România

Continental AG concediază aproape două mii de angajați din România

Un producător german de anvelope din România, Continental AG, a anunțat că va face concedieri masive în companie, în contextul schimbărilor din industrie. Aproximativ două mii de români vor fi afectați de aceste restructurări.

Aproape două mii de locuri de muncă vor fi eliminate

Continental AG este unul dintre cei mai importanți producători de componente auto și anvelope. Compania a decis că este necesar să facă restructurări majore în cadrul diviziei sale auto pentru a se adapta la schimbările din industrie. Acest lucru va duce la eliminarea a aproximativ 1.750 de locuri de muncă în sectorul cercetare-dezvoltare, iar alte 5.400 de poziții vor fi eliminate în alte domenii ale companiei.

Pe lângă concedieri, Continental AG va restructura și aproximativ 82 de locații de dezvoltare la nivel global. Potrivit companiei, aceste schimbări vor fi implementate treptat și în mod responsabil, pentru a minimiza impactul asupra angajaților.

Decizia de a face aceste concedieri masive vine ca urmare a unei schimbări semnificative în industria auto. În prezent, aceasta se confruntă cu o trecere tot mai accentuată către vehiculele electrice și cu o digitalizare accelerată a mașinilor. Pentru a se adapta la aceste schimbări, Continental AG trebuie să facă economii semnificative, ceea ce implică și reducerea numărului de angajați.

“Cel târziu până la sfârșitul anului 2025, un număr dintre cele 82 de locații de dezvoltare actuale ale sectorului grupului vor fi optimizate, infrastructurile sale existente vor fi mai bine utilizate prin punerea în comun a unităților de dezvoltare și vor fi valorificate sinergiile în procesele de lucru. Măsurile de eficiență vor afecta aproximativ 1.750 de locuri de muncă în întreaga lume, inclusiv 380 la filiala de software Elektrobit. Ajustările vor fi implementate treptat și cât mai responsabil din punct de vedere social, în conformitate cu condițiile locale”, a transmis Continental AG.

Impactul asupra angajaților și angajamentul companiei

Eliminarea a două mii de locuri de muncă din România va avea un impact semnificativ asupra angajaților și comunității. Continental AG recunoaște acest impact și își asumă responsabilitatea de a găsi soluții bune și personalizate împreună cu partenerii săi sociali.

Compania are o prezență semnificativă în România, cu șapte unități de producție și patru centre de inginerie în orașe precum Timișoara, Sibiu, Brașov și Iași. Acestea vor fi, de asemenea, afectate de restructurări și concedieri.

Din 2023, Continental AG și-a propus să economisească 400 de milioane de euro pe an începând cu 2025. Acest lucru reprezintă o măsură menită să asigure stabilitatea financiară a companiei și să o ajute să se adapteze la schimbările din industrie.

Concluzie

Decizia Continental AG de a face concedieri masive în România are consecințe importante asupra angajaților și comunității. Schimbările din industria auto impun adaptarea și restructurarea companiilor pentru a rămâne competitive. Cu toate acestea, este important ca angajații afectați să primească suport și asistență în găsirea unor noi oportunități de angajare.

TAGS: mii de români concediați, Continental AG, concedieri masive, industria auto

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments