Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateConsiliul Concurenţei lansează secţiunea „Produse cu adaos plafonat” pe platforma online Monitorul...

Consiliul Concurenţei lansează secţiunea „Produse cu adaos plafonat” pe platforma online Monitorul Preţurilor

Consiliul Concurenţei lansează secţiunea „Produse cu adaos plafonat” pe platforma online Monitorul Preţurilor

Consiliul Concurenţei a introdus o actualizare importantă pe platforma online Monitorul Preţurilor, oferind utilizatorilor acces la o secţiune specială dedicată produselor cu adaos comercial plafonat. Această nouă secţiune conține 41 de produse, conform unui comunicat de presă transmis de AGERPRES.

Pe pagina principală a secţiunii „Produse alimentare” utilizatorii pot găsi acum un meniu distinct numit „Produse cu adaos plafonat”, care facilitează căutarea și compararea prețurilor.

Aplicația va afișa prețurile practicate de fiecare magazin în funcție de criteriile de selecție, localizare și disponibilitate ale utilizatorilor, oferind transparență și ușurință în a verifica prețurile produselor dorite.

„Suntem dedicați sprijinirii consumatorilor și de aceea am introdus în Monitorul Preţurilor o secțiune specială pentru produsele cu adaos comercial plafonat. Dorim să asigurăm respectarea reglementărilor în vigoare și să le oferim consumatorilor acces facil la informațiile de care au nevoie”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, președintele Consiliului ­Concurenţei.

Platforma online www.monitorulpreturilor.info este accesibilă în întreaga țară de pe orice dispozitiv desktop, iar se lucrează la optimizarea versiunii pentru dispozitive mobile pentru a extinde accesibilitatea.

Produsele cu adaos comercial plafonat, incluse în noua secțiune din Monitorul Preţurilor, cuprind o varietate de categorii precum Pâine, Lapte, Iaurt, Ulei, Carne de pui, Carne de porc, Roșii, Ceapă, Cartofi, Zahăr și multe altele.

Începând cu 1 august 2023, a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență a Guvernului care impune măsuri temporare pentru limitarea creșterii excesive a prețurilor la diverse categorii de alimente de bază. Aceasta a fost completată ulterior cu alte măsuri care includ și alte produse alimentare pe lista celor cu adaos plafonat.

Proiectul www.monitorulpreturilor.info a fost inițiat în 2019 de către Consiliul Concurenţei și are două componente majore: Monitorul Prețurilor Produselor Alimentare și Monitorul Prețurilor Carburanților, oferind informații esențiale pentru consumatori legate de prețurile produselor alimentare și carburanților.

TAGS: Consiliul Concurenței, Monitorul Prețurilor, Produse alimentare
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General