Sunday, July 14, 2024
HomeActualitateConflictul din Ucraina: Tensiunea crește în regiunea Donețk

Conflictul din Ucraina: Tensiunea crește în regiunea Donețk

Conflictul din Ucraina: Tensiunea crește în regiunea Donețk

Situația rămâne tensionată pe frontul de est, îndeosebi în sectoarele de luptă din Torețk și Pokrovsk, în regiunea Donețk, conform declarațiilor Statului Major al Ucrainei. Guvernatorii din Rusia raportează atacuri cu drone ucrainene soldate cu incendii și distrugeri, inclusiv afectarea unei substații electrice. Locuitorii din teritoriul sud-estic al Ucrainei, controlat de soldații rusofili, sunt amenințați cu deportarea dacă nu solicită pașapoarte rusești, conform Centrului pentru Rezistență Națională cu sediul la Kiev.

Atacuri devastatoare în Krasnodar și Rostov

Guvernatorul ținutului Krasnodar, Veniamin Kondratiev, și cel al regiunii Rostov, Vasili Golubev, au relatat atacuri cu drone, incendii și pierderi de vieți, conform informațiilor furnizate de Ukrainska Pravda.

Conform lui Kondratiev, apărarea aeriană rusă a interceptat mai multe drone în Primorsko-Akhtarsk. Acesta a menționat că un bloc de apartamente cu trei etaje a fost avariat în urma atacului, iar substația electrică care furniza energie pentru o porțiune semnificativă a orașului se află în prezent nefuncțională.

Golubev a confirmat doborârea a zece drone ucrainene în regiunea Rostov. “Serviciile de urgență au raportat incendii pe malul stâng al fluviului Don și în zona Azov ca urmare a unui atac aerian și a resturilor de drone”, a declarat guvernatorul regiunii Rostov.

Scăderea în escala repetatelor atacuri rusești pe frontul din est

Joi au avut loc aproximativ 130 de confruntări militare între armata ucraineană și cea rusă, provocând o situație tensionată în sectoarele Pokrovsk și Torețk din regiunea Donețk, conform declarațiilor Statului Major al Ucrainei provenite de la Ukrainska Pravda.

În sectorul Harkov, trupele ruse au efectuat 18 atacuri sprijinite de aviație în zonele Sotnițki Kazaciok, Glubokoe, Lipță și Vovceansk.

Forțele de apărare ucrainene au respins cu succes 14 dintre atacurile inamice, iar alte patru incidente sunt încă în desfășurare.

Conform unor date preliminare, pierderile din cadrul forțelor rusești în sectorul Harkov au inclus 128 de soldați morți sau răniți, un sistem de artilerie, două tancuri, șase vehicule blindate și șase vehicule distruse. De asemenea, 43 de adăposturi de personal și un depozit de muniții au fost afectate.

În direcția Kramatorsk, invadatorii au desfășurat 14 operațiuni de asalt în localitățile Kalinovka, Grigorievka și Klișciivka. Unsprezece dintre atacurile inamice s-au soldat cu eșec, în timp ce alte trei confruntări sunt încă în desfășurare.

Situația în direcția Torețk rămâne tensionată, cu invadatori care au încercat de 18 ori să atace în apropierea localităților Severnîi, Torețk și New York.

Intensitatea ostilităților este ridicată și în direcția Pokrovsk, unde numărul confruntărilor a crescut la 33. Armata agresorului continuă să atace pozițiile apărătorilor ucraineni în zonele Novoaleksandrovka, Vozdvijenka, Kalinovî, Progres, Lozovațki, Novoselovka Pervaia, Evghenivka și Iasnobrodivka. “Soldații noștri au respins 23 de atacuri inamice, zece confruntări militare sunt încă în curs”, au transmis oficialii ucraineni.

Refuzul Kremlinului de a accepta medierea lui Erdogan în conflictul ucrainean

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a oferit sprijinul Turciei în medierea războiului dintre Ucraina și Rusia, în cadrul unui discurs cu Vladimir Putin, dar purtătorul de cuvânt al liderului rus a respins imediat această propunere, argumentând că Erdogan nu poate îndeplini rolul de mediator în conflictul care se desfășoară de peste doi ani și jumătate.

Erdogan a exprimat convingerea că o soluție de pace echitabilă, acceptabilă pentru ambele părți, este posibilă, în cadrul conversației sale cu Putin, desfășurată în marja summitului Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) din Kazahstan.

Cu toate acestea, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, a respins ferm implicarea lui Erdogan în calitate de mediator, declarând că acest lucru nu este fezabil. “Nu, nu este posibil”, a răspuns Peskov unui jurnalist rus care-l întreba dacă Erdogan ar putea juca un rol de intermediar, conform agenției de știri TASS.

Purtătorul de cuvânt nu a oferit detalii cu privire la motivele acestei opoziții din partea Kremlinului față de implicarea lui Erdogan în medierea conflictului ucrainean.

Mai multe detalii: Reacţia Kremlinului, după ce Erdogan s-a oferit să medieze războiul din Ucraina: „Nu este posibil” TAGS: Ucraina, conflict, Krasnodar, Rostov, Donețk, război
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General