Friday, June 21, 2024
HomeSportCondiția prin care Simona Halep mai poate reveni în elita tenisului mondial:...

Condiția prin care Simona Halep mai poate reveni în elita tenisului mondial: ”Acolo întâmpină probleme”

Ea a fost învinsă de Paula Badosa în primul tur la Miami, pentru ca apoi să abandoneze meciul cu McCartney Kessler din runda inaugurală de la Paris din cauza unor probleme la genunchiul stâng.

Revenirea Simonei Halep în elita tenisului este strâns legată de o condiție

Fostul mare fotbalist român Gică Popescu speră ca Simona Halep să se întoarcă foarte repede în elita tenisului mondial, însă condiția ca acest lucru să se întâmple este ca ea să revină la condiția fizică pe care o avea înainte de suspendarea pentru dopaj.

”Nu va fi simplu. A stat aproape doi ani deoparte. Eu nu am o problemă legată de capacitatea tehnică a Simonei. Din punct de vedere fizic ea întâmpină probleme. S-a antrenat, dar competiția e cu totul și cu totul altceva.

Dacă ea va rezista fizic, sunt convins că va reveni la nivelul la care se afla înainte de suspendare. Un tenis fără Simona e atât de sărac. Eu o aștept cât mai repede pe teren, deoarece cu ea e altceva”, a declarat Gică Popescu, pentru as.ro.

Halep nu se gândește la retragere

Simona Halep va revenit pe terenul de tenis la 15 iulie, la fix o lună după ce s-a retras de la turneul de la Paris. Ea va juca alături de Andrei Pavel Sports Festival 2024, acolo unde vor întâlni într-un demonstrativ perechea Andre Agassi și Steffi Graf.

Apoi, ea este așteptată la Iași Open, un turneu care a crescut în categorie și a devenit WTA 250. Directorul Daniel Dobre a anunțat că este dispus să-i ofere sportivei un wild card la competiția ce va avea loc în perioada 21-26 iulie.

Până atunci, Halep a oferit un interviu în care a vorbit despre dificultățile pe care le-a întâmpinat după întoarcerea în circuitul WTA și despre situația sa medicală care o împiedică să joace la cel mai înalt nivel.

Deși a ajuns la 32 de ani, dubla campioană de Grand Slam a mărturisit că nici nu se gândește la retragere, scopul său principal în acest moment fiind acela de a-și ridica nivelul de joc pentru a putea face față cerințelor.

Simona Halep a ținut să precizeze că după experiența negativă trăită în ultimii aproape 2 ani de când a apărut cazul său de dopaj, s-a hotărât să nu mai fie atât de strictă și a învățat să trăiască momentul.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General