Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeActualitateConcediul paternal în România: Drepturi și beneficii pentru tați

Concediul paternal în România: Drepturi și beneficii pentru tați

Concediul paternal în România: Drepturi și beneficii pentru tați

Tații au dreptul la două luni de zile de concediu paternal, pe parcursul primilor doi ani de viață ai copilului, sau trei ani, în cazul micuților cu dizabilități. Această prevedere legală permite tăticilor să petreacă mai mult timp cu cei mici și să se implice activ în creșterea și dezvoltarea lor în primii ani de viață.

Pentru a putea fi eligibil pentru concediul paternal în România, tatăl trebuie să îndeplinească anumite condiții. În primul rând, trebuie să fie asigurat în sistemul public de asigurări sociale de sănătate. De asemenea, el trebuie să aibă un contract de muncă sau să fie asigurat în sistemul de asigurări sociale pentru situații de boală și maternitate. Prin respectarea acestor criterii, tații pot beneficia de drepturile acordate de lege.

Concediul paternal este o oportunitate pentru tați de a se implica activ în viața copiilor lor și de a-și crea amintiri prețioase. Pe parcursul acestui concediu, tații pot petrece mai mult timp cu cei mici, se pot implica în activități educaționale, pot oferi sprijin moral și emoțional, precum și ajutor în gestionarea treburilor casnice.

În cazul în care tatăl nu solicită cele două luni de concediu paternal, mama copilului nu poate beneficia de acest drept. Este important ca ambii părinți să comunice și să decidă împreună cum vor împărți concediul parental pentru a se asigura că atât mama, cât și tatăl au posibilitatea de a petrece timp de calitate cu copilul în primii ani de viață.

Pentru a beneficia de stimulentul de inserție, mama va trebui să se întoarcă la serviciu la vârsta de 1 an și 10 luni a copilului sau 2 ani și 10 luni, în cazul copilului cu handicap. De asemenea, indemnizația aferentă concediului paternal va fi acordată doar până la această vârstă a copilului.

Pentru a solicita concediul paternal, tatăl trebuie să depună o cerere la angajator sau la Casa de Pensii înainte de începerea acestuia. Angajatorii trebuie informați despre intrarea în concediu cu cel puțin zece zile înainte. Cererea trebuie să indice perioada dorită de concediu de creștere a copilului, iar acest lucru este valabil pentru nașterile produse începând cu 1 ianuarie 2023.

Cine poate solicita concediu paternal în 2024

  • Cei care desfășoară activitate pe baza unor contracte din activitate sportivă încheiate potrivit Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare.
  • Cei care desfășoară activitate pe baza unor convenții de muncă individuale încheiate potrivit Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, republicată, cu modificările ulterioare.
  • Directorii care desfășoară activitate pe baza contractelor de mandat încheiate potrivit Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
  • Persoanele care desfășoară activitate pe baza unor contracte de management încheiate potrivit Legii nr. 66/1993 privind contractul de management.
  • Tații care desfășoară activitate pe baza unor contracte de management și de administrare încheiate potrivit Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
  • Persoanele care ocupă o funcție de demnitate publică.

Indemnizația pentru concediul paternal se plătește din fondul de salarii al angajatorului și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective. Tații pot beneficia astfel de o remunerație în perioada în care se dedică creșterii și educării copilului, fără să se teamă de pierderi financiare majore.

Concediul paternal este un drept pe care tații ar trebui să îl cunoască și să îl valorifice în beneficiul lor și al copiilor lor. O implicare activă și prezentă a tatălui în primii ani de viață ai copilului are un impact semnificativ asupra dezvoltării și fericirii acestuia.

Sursa: Ego.ro

TAGS:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments