Tuesday, July 23, 2024
HomeActualitateComuna Hălmagiu a finalizat procesul de înregistrare sistematică cu succes

Comuna Hălmagiu a finalizat procesul de înregistrare sistematică cu succes

Comuna Hălmagiu a finalizat procesul de înregistrare sistematică cu succes

Cu un pas important în direcția modernizării și eficientizării administrației locale, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Această realizare a fost posibilă datorită finanțării din fonduri europene prin Programul Operațional Regional, care a facilitat procesul de cadastru gratuit pentru locuitorii comunei.

Evenimentul solemn de înmânare a primelor cărți funciare a marcat această etapă importantă, fiind organizat în prezența unor personalități importante precum președintele – director general ANCPI, președintele Consiliului Județean, directorul OCPI Arad, și primarul comunei Hălmagiu.

  • Felicitări pentru județul Arad!
  • Vizita președintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca, a adus cu sine aprecieri pentru poziția de frunte a județului Arad în înregistrarea cadastrală.
  • Laurențiu Alexandru Blaga a subliniat importanța unei bune colaborări pentru succesul proiectului.

Primarul comunei Hălmagiu, Gheorghe Dărău, a explicat că principalul obiectiv al acestei inițiative a fost înscrierea tuturor imobilelor în Cartea Funciară, cu accent pe accesibilitatea și gratuitytatea serviciilor, datorită fondurilor europene alocate.

Ce spune directorul OCPI Arad despre proiectul la Hălmagiu?

Tatiana Clepe a evidențiat dificultățile întâmpinate în procesul de cadastrare, dar și reușita de a finaliza intrarea în sistem a întregului teritoriu al comunei Hălmagiu. Aceasta este o victorie importantă, având în vedere caracteristicile complexe ale zonei.

Excepțional! Declarația președintelui ANCPI, Laurențiu Alexandru Blaga

Prin recunoașterea eforturilor excelente, Blaga a subliniat echipa solidă formată din OCPI, Primăria și firma prestatoare, care au adus județul Arad pe un drum favorabil în procesul de cadastrare.

În concluzie, progresul și munca depusă pentru cadastrarea integrală a comunei Hălmagiu reprezintă un exemplu de succes pentru întreg județul Arad. Colaborarea eficientă dintre instituțiile implicate și implicarea activă a comunității au asigurat finalizarea cu succes a acestui proiect de amploare.

Tags:

Hălmagiu, cadastru, OCPI, Arad, fonduri europene
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General