Sunday, June 23, 2024
HomeSportComuna din România unde actualul primar a câștigat un nou mandat în...

Comuna din România unde actualul primar a câștigat un nou mandat în fața fostei soții. Cei doi au divorțat în luna mai, apoi s-au luptat pentru primărie

Într-o comună din România s-a înregistrat o situație atipică la alegerile locale din 2024, deoarece actualul primar avut-o contracandidată chiar pe fosta soție. El a reușit să câștige un nou mandat.

Comuna din România unde doi foști soți s-au luptat pentru fotoliul de primar

S-a întâmplat în comuna Gogoșu din județul Mehedinți, aici unde cetățenii au avut de ales între actualul primar și fosta parteneră de viață a acestuia. Cei doi au divorțat în luna mai a acestui an.

Însă, câștigător a ieșit Jean Rogoveanu (PSD), care va ocupa pentru încă patru ani fotoliul de primar al localității Gogoșu. Conform rezultatelor provizorii, el a avut un scor de 71,4 %, fiind votat de 859 de oameni.

În schimb, fosta soție, Ileana – Codruţa Rogoveanu, candidată din partea PNL, a fost pe al doilea loc în clasament, cu 27,93% (336 de voturi). Al treilea candidat, Gheorghe Haneş, de la PMP, a obținut doar 8 voturi (0,67%).

La alegerile din 2024, pe listele electorale permanente au fost înscriși 3.272 de localnici din comuna Gogoșu, iar dintre aceștia s-au prezentat la vot 1.822. Înainte de alegeri, primarul Jean Rogoveanu o acuza pe fosta soție de răzbunare.

„N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”

Susținea că aceasta și-a depus candidatura pentru a-i da lui o lecție. De altfel, edilul spunea că fosta sa parteneră de viață nu are șanse prea mari să câștige Primăria. Cei doi erau căsătoriți din anul 2009, iar în luna mai s-a pronunțat divorțul.

„Sincer, n-am crezut că poate să aibă atâta nebunie, să vină să se contreze cu mine și la alegeri. Se contrează cu mine prin instanțe, prin astea, dar nu m-am gândit că vine și la alegeri.

Deși ar fi trebuit să știe că șansele ei sunt foarte mici. Treaba ei! Din răzbunare sau răutate vrea să candideze, vrând să demonstreze nu știu ce”, declara Jean Rogoveanu pentru Digi 24.

Anterior, primarul din comuna Gogoșu a atras atenția printr-un alt scandal. El a fost acuzat că ar fi luat din banii Primăriei trei telefoane mobile, cumpărate cu 6.000 de euro. Acestea au fost folosite de edil, viceprimar și o angajată a instituției.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General