Friday, March 1, 2024
Google search engine
HomeSportComplexul Ferma Dacilor: Decizii judecătorești recente și probleme financiare

Complexul Ferma Dacilor: Decizii judecătorești recente și probleme financiare

Complexul Ferma Dacilor: Decizii judecătorești recente și probleme financiare

Tribunalul Prahova a emis o hotărâre importantă pe 1 februarie, în ceea ce privește complexul Ferma Dacilor. Cornel Dinicu, administratorul de facto al complexului, a contestat decizia Judecătoriei Ploiești de a prelungi mandatul său de arestare. Tribunalul a decis înlocuirea arestului preventiv cu arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Această decizie a fost luată în urma tragediei din 26 decembrie 2023, când opt persoane au decedat în incendiul de la Ferma Dacilor.

Probleme financiare și poprire la Ferma Dacilor

Ferma Dacilor Production SRL, firma care administrează complexul, se confruntă cu probleme financiare. Numele firmei apare într-un dosar înregistrat la Judecătoria Mizil, în care apare ca terț poprit. Dosarul este în legătură cu datoriile acumulate de societate către UAT Gura Vadulului (primăria comunei). Mai exact, Ferma Dacilor Production SRL nu și-a îndeplinit obligațiile de plată către o localnică, S.A.D., iar primăria a dorit să recupereze aceste datorii prin intermediul unei popriri.

Conform datelor obținute de echipa FANATIK, Ferma Dacilor Production SRL avea obligația de a consemna suma datorată încontul indicat de primărie, dar această obligație nu a fost îndeplinită. Astfel, Primăria Gura Vadului a luat măsuri pentru executarea silită a datoriei către localnică.

În același timp, firma Ferma Dacilor Production SRL are și datorii către S.A.D., care sunt în legătură cu salariile restante ale unor angajați. Această situație complicată duce la un lanț de executări silite și litigii în instanță.

Administratorii Fermei Dacilor și deciziile judecătorești

În cadrul aceluiași dosar, administratorii din acte ai firmei Ferma Dacilor Production SRL, Adrian Ristin și Adelina Ilie, au trecut de la arest la domiciliu la control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Un alt aspect al dosarului Ferma Dacilor este implicarea funcționarilor din Primăria Gura Vadului, care sunt cercetați în cazul incendiului. Unul dintre aceștia este o funcționară responsabilă cu urbanismul, care este suspectată că a eliberat autorizații de intrare în legalitate pentru construcțiile complexului fără a face verificările necesare. Ea a fost plasată sub control judiciar, iar fostul primar și actualul primar al localității sunt și ei cercetați în aceeași cauză.

Consecințele juridice și economice ale dosarului

În ceea ce privește dosarul de executare silită, Judecătoria Mizil nu a stabilit încă primul termen în ciuda faptului că acesta a fost înregistrat acum mai bine de trei luni. Situația financiară a Fermei Dacilor Production SRL este în dificultate din cauza datoriilor acumulate, iar aceste procese în instanță pot avea consecințe nefaste asupra complexului turistic și asupra angajaților acestuia.

Este important ca atât autoritățile, cât și cei implicați în dosar, să găsească soluții pentru a rezolva aceste probleme financiare și juridice. Ferma Dacilor este un important punct de atracție turistică, iar continuarea funcționării sale este esențială pentru dezvoltarea economică a zonei.

TAGS: Ferma Dacilor, executare silită, Ferma Dacilor Production SRL, execuție silită, tragedie incendiu, poprire

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments