Monday, July 22, 2024
HomeActualitateComplexul Energetic Oltenia Investește în Siguranța Locurilor de Muncă

Complexul Energetic Oltenia Investește în Siguranța Locurilor de Muncă

Complexul Energetic Oltenia Investește în Siguranța Locurilor de Muncă

Directoratul Complexului Energetic Oltenia (CEO) a aprobat recent măsuri menite să îmbunătățească condițiile de siguranță la locul de muncă.

Pentru aceasta, au fost alocate fonduri pentru achiziționarea de materiale destinate tuturor punctelor de lucru ale companiei energetice. Astfel, conform Departamentului pentru Securitate în Muncă, s-a decis procurarea a peste 3.000 de indicatoare de securitate și sănătate la locul de muncă, precum și peste 3.000 de panouri avertizoare din tablă.

În continuare, se vor achiziționa indicatoare autocolante în număr de 3.700 de bucăți, 3.800 de benzi de avertizare și 3.900 de benzi de interzicere acces. Toate aceste materiale vor fi distribuite către cele 13 puncte de lucru, inclusiv către carierele miniere și termocentralele companiei, respectiv ELCFU Motru, UPRUM Rovinari și UICPM Motru. De menționat că, acum un an și jumătate, la Complexul Energetic Oltenia a avut loc un accident tragic soldat cu pierderea a trei vieți umane.

Investigație Despre Ucidere din Culpă

În prezent, polițiștii și procurorii derulează o anchetă în legătură cu dosarul penal deschis anul trecut în urma tragediei de la Cariera Jilț Sud din Complexul Energetic Oltenia. Aceștia continuă să efectueze expertizele necesare. Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a inițiat un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului de la Cariera Jilț Sud, cercetările fiind coordonate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru.

Evenimentul tragic a fost raportat la data de 17 ianuarie, când Secția 3 Poliție Rurală Motru a fost alertată referitor la un incident survenit în incinta Carierei Jilț Sud din localitatea Mătăsari. IPJ Gorj a constituit o echipă operativă formată din polițiști din diverse servicii pentru a investiga situația la fața locului.

Ancheta IPJ Gorj

După primele investigații realizate, autoritățile au stabilit că un bărbat în vârstă de 51 de ani, angajat al unei societăți comerciale, conducând o autoutilitară în incinta Carierei Jilț, a pierdut controlul mașinii la trecerea peste un pod situat peste benzile transportoare, aceasta răsturnându-se la 3 metri de sol. În vehicul se aflau, la momentul incidentului, angajați ai carierei miniere și două tuburi metalice de acetilenă.

Ca urmare a evenimentului, nouă persoane au fost rănite, iar trei bărbați cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani au decedat. Șoferul autovehiculului a fost preluat de urgență la spital, beneficiind de îngrijiri medicale, fiind supus recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, conform IPJ Gorj.

Citește și: S-a dublat prețul la apă și canal într-o stațiune turistică de interes local

TAGS:

siguranță la locul de muncă, companie energetică, anchetă penală, carieră minieră

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General