Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportComplexul "Arcul de Triumf" se confruntă cu probleme financiare

Complexul “Arcul de Triumf” se confruntă cu probleme financiare

Complexul “Arcul de Triumf” se confruntă cu probleme financiare

Complexul sportiv “Arcul de Triumf” se află într-o situație dificilă din punct de vedere financiar, conform informațiilor dezvăluite în exclusivitate de sursa Fanatik. Agenția Națională pentru Sport (ANS), organul care se află în subordinea fostei campioane olimpice la canotaj, Elisabeta Lipă, a redus bugetul societății responsabilă cu administrarea stadionului cu 80% în comparație cu anul precedent.

Complexul “Arcul de Triumf” confirmă problemele financiare: “Mai avem bani doar până în martie”

Situația financiară precară a Complexului “Arcul de Triumf” ar putea duce la închiderea stadionului. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru sursa Fanatik, directorul Complexului, Radu Popa, a explicat că organizația pe care o conduce a generat venituri proprii semnificative în anul precedent.

Însă, este important să menționăm că Complexul “Arcul de Triumf”, prin intermediul directorului Radu Popa, a emis un comunicat de presă prin care solicită atenția asupra faptului că banii proveniți de la ANS (Agenția Națională pentru Sport) nu vor fi suficienți decât până la finalul lunii martie. Comparativ cu anul trecut, când s-au primit 5.000.000 de lei de la ANS, în acest an se vor primi doar 1.000.000 de lei.

“Bugetul pe care Agenția Națională pentru Sport l-a alocat anul acesta institutionei subordonate, Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf, este un buget cu 80% mai mic față de anul trecut. Concret, anul trecut am primit 5.000.000 de lei pentru bunuri și servicii, anul acesta doar 1.000.000, bani care vor ajunge doar până în luna martie.”

“Un buget, care pe mine ca manager, mă va face să muncesc și mai mult pentru a aduce venituri proprii. Asta ar fi însă, cea mai mică problemă, pentru că am dovedit în 2023 că o instituție nou înființată, poate datorită unui management bun, să facă un milion de euro venituri proprii. Sunt venituri mai mari decât ale Arenei Naționale. Am dovedit astfel, că acest Complex este o sursă de venit importantă la bugetul de stat”, se arată în comunicatul Complexului “Arcul de Triumf”.

Complexul “Arcul de Triumf”, nevoit să ia o decizie radicală: “I-am promis că vom reveni la înțelegerile anterioare”

Ca urmare a diminuării bugetului, Complexul “Arcul de Triumf” trebuie să adopte măsuri drastice. Potrivit comunicatului emis de organizația responsabilă de administrarea stadionului, Federația Română de Rugby va fi nevoită să plătească o sumă de 22.000 de euro pentru un meci, față de suma de 2.500 de euro plătită anul trecut.

“”Însă, tot acest buget mă va pune în situația de a lua măsuri în ceea ce privește Federațiile care se află în subordinea Agenției Naționale pentru Sport. Nemaiavând subvenții nu mai pot fi ajutate. Adică, dacă Federația de Rugby plătea anul trecut pentru un meci 2.500 de euro, acum va plăti 22.000 de euro.

Am avut deja o discuție cu domnul Alin Petrache, președinte FRR. Sportivii pe care-i păstorește au petrecut la CSN o mare parte din timp anul trecut și era firesc să fie primul pe lista noastră și în acest moment. I-am expus situația cu promisiunea că dacă vom ajunge la vremuri mai bune, vom reveni la înțelegerile anteriore. L-am asigurat de tot sprijinul nostru și pe viitor.”

“Sunt un om de onoare. Misiunea nu este deloc ușoară”

Liderii Complexului “Arcul de Triumf” recunosc că această decizie nu a fost ușor de luat, dar subliniază faptul că este necesară pentru a menține instituția funcțională și pentru a asigura continuitatea dezvoltării sale. Acestea sunt primele măsuri pe care le-au adoptat, dar, din păcate, este posibil să fie necesare și alte acțiuni pentru a face față situației financiare dificile.

În ceea ce privește contractele deja încheiate, Complexul “Arcul de Triumf” va căuta soluții pentru a le respecta în continuare. “Sunt un om de onoare. Pentru noi, fiecare sportiv, antrenor, medic sau suporter contează. Suntem conștienți că misiunea noastră nu este deloc ușoară, dar cu voință, determinare și spirit de echipă, suntem încrezători că putem depăși orice obstacol.”

TAGS: Arcul de Triumf, situatie financiara, probleme financiare, Complexul Arcul de Triumf, Agenția Națională pentru Sport, Radu Popa, FANATIK, stadium, venituri proprii, buget, bani, închidere stadion
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments