Sunday, April 21, 2024
HomeSportCompanie de ride-sharing din București, acuzată de fraudă în valoare de 2...

Companie de ride-sharing din București, acuzată de fraudă în valoare de 2 milioane de euro. Cum a acționat operatorul

Companie de ride-sharing din București, acuzată de fraudă în valoare de 2 milioane de euro. Cum a acționat operatorul

O companie care oferă servicii de ride-sharing în București se află în centrul unui scandal de proporții după ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a dezvăluit că aceasta a comis o fraudă în valoare de aproape 2 milioane de euro. Potrivit datelor furnizate de Fisc, operatorul din domeniul transportului alternativ de persoane a cauzat un prejudiciu de 9,7 milioane de lei (circa 2 milioane de euro) bugetului de stat.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) desfășoară acțiuni de control antifraudă la nivel național pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. În urma analizelor de risc efectuate, aceștia au identificat o singură companie de ride-sharing din București care a cauzat un prejudiciu de peste 9,7 milioane de lei bugetului general consolidat al statului. ANAF a emis un comunicat în care detaliază modul de acțiune al operatorului economic în cauză.

Conform ANAF, compania diminua TVA-ul de plată către bugetul de stat prin neînregistrarea în contabilitate a veniturilor realizate pe platformele de ride-sharing și prin înregistrarea ilegală a unor achiziții de combustibili. De asemenea, operatorul reducea obligațiile fiscale generate de forța de muncă prin declararea și plata contribuțiilor mici pentru contractele individuale de muncă cu timp parțial, în condițiile în care angajații lucrau mai multe ore și aveau venituri net superioare celor declarate.

În urma acestor descoperiri, ANAF a anunțat că acțiunile de control vor continua în perioada următoare, recomandând tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obținute din activități desfășurate. Este important ca toate companiile din domeniul ride-sharing să respecte obligațiile fiscale pentru a evita sancțiunile și prejudicierea bugetului de stat.

Situația nu este singulară: ANAF a mai descoperit fraudă în domeniul ride-sharing

Nu este prima dată când Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) descoperă fraude de acest gen în domeniul ride-sharing. În luna noiembrie a anului 2023, ANAF a anunțat că trei companii de ride-sharing din București și Constanța au cauzat un prejudiciu în valoare de 52 milioane de lei bugetului de stat.

Similar cazului actual, aceste companii comiteau infracțiuni fiscale prin diminuarea bazei de impunere pentru impozite și majorarea ilegală a TVA deductibilă. De asemenea, se efectuau achiziții presupus fictive de combustibili în scopul diminuării taxelor plătite către stat. Aceste descoperiri arată că fenomenul evaziunii fiscale în domeniul ride-sharing reprezintă o problemă serioasă, cu consecințe notabile asupra bugetului de stat și economiei naționale.

TAGS: companie ride-sharing, fraudă ride-sharing, ANAF, evaziune fiscală, transport alternativ

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments