Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateClujean condamnat la închisoare pentru înșelăciune după promisiuni false de construcție a...

Clujean condamnat la închisoare pentru înșelăciune după promisiuni false de construcție a unui imobil în valoare de mii de euro

Clujean condamnat la închisoare pentru înșelăciune după promisiuni false de construcție a unui imobil în valoare de mii de euro

Un clujean a fost găsit vinovat și condamnat la închisoare pentru înșelăciune după ce a indus în eroare o persoană vătămată, solicitând bani în avans pentru construcția unui imobil de 135 de metri pătrați, promisiune pe care nu a onorat-o și a dispărut. Polițiștii au confirmat că individul este cunoscut pentru practicile sale frauduloase, care au afectat mai multe persoane în diverse zone ale țării.

Procesul de înșelăciune a demonstrat că inculpatul a acționat cu rea-credință, prezentând oferte false și contracte de prestări servicii pentru obținerea de fonduri nejustificate. Acesta a fost citat în faza de cercetare judecătorească, dar a refuzat să se prezinte în fața instanței, ignorând decizia judecătorească din dosarul civil care îl obliga să returneze suma de bani în avans primită de la victimă.

Inculpatul a fost acuzat că a utilizat rețeaua socială Facebook pentru a intra în contact cu persoana vătămată, prezentându-se ca reprezentant al unei firme de construcții și oferind servicii de construcție la un preț convenit, dar ulterior neîndeplinind obligațiile contractuale. După ce a primit avansul de 4.250 de euro, acesta a dispărut, lăsând lucrarea neterminată și fără returnarea sumei convenite, dovedindu-și astfel intențiile frauduloase.

Victima a depus plângere penală împotriva inculpatului pentru înșelăciune, iar instanța a decis condamnarea acestuia la nouă luni de închisoare. Chiar dacă inculpatul a negat acuzațiile și a susținut că banii au fost folosiți pentru achiziționarea de materiale, probele prezentate au dovedit că acesta a acționat în mod dolosiv și a avut comportament similar în trecut, fiind implicat în alte cazuri de înșelăciune în diverse județe ale țării.

Astfel, justiția a fost restabilită în acest caz de înșelăciune, iar victima a obținut o decizie favorabilă înapoiării sumei de bani. Cu toate acestea, este important ca persoanele să fie vigilenți în relațiile lor comerciale și să verifice cu atenție identitatea și antecedentele partenerilor de afaceri pentru a evita situațiile de fraudă și înșelăciune.

TAGS: inșelăciune, condamnare, clujean

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General