Tuesday, April 16, 2024
HomeSportCluburile de top din Europa au realizat cele mai profitabile transferuri din...

Cluburile de top din Europa au realizat cele mai profitabile transferuri din ultimul deceniu

Cluburile de top din Europa au realizat cele mai profitabile transferuri din ultimul deceniu

In ultimii ani, industria fotbalului a fost martora unor tranzactii financiare impresionante in care cluburile de top din Europa au platit sume uriase pentru a-si intari echipele. Un punct de cotitura in acest aspect a fost transferul record al lui Neymar de la Barcelona la Paris Saint-Germain (PSG) in vara anului 2017, pentru suma incredibila de 222 de milioane de euro.

Top 10 transferuri profitabile din ultimul deceniu

Desi astfel de sume mari au generat multe dezbateri si controverse in lumea fotbalului, aceasta tendinta s-a perpetuat iar cluburile si-au demonstrat capacitatea de a face profit prin transferurile realizate. Un exemplu elocvent este transferul lui Neymar, care reprezinta cel mai scump transfer din istoria fotbalului. PSG a platit suma record de 222 de milioane de euro pentru transferul jucatorului brazilian de la Barcelona in vara anului 2017.

Avand in vedere aceasta informatie, jurnalistii de la Daily Mail au realizat un top al celor mai profitabile transferuri din ultimul deceniu, folosind cifrele furnizate de CIES Football Observatory. Topul a fost conturat avand in vedere doar tranzactiile care nu au implicat jucatori proveniti din academiile proprii ale cluburilor.

Casemiro si Thomas Lemar, profit de 61 de milioane de lire sterline

Topul 10 al celor mai profitabile transferuri din ultimul deceniu debuteaza cu transferurile jucatorilor Casemiro si Thomas Lemar. Transferul lui Thomas Lemar de la AS Monaco la Atletico Madrid, realizat in vara anului 2018, a rezultat intr-un profit de 61 de milioane de lire sterline pentru cele doua cluburi implicate. Lemar, devenit cunoscut in urma prestatiei sale in semifinalele Ligii Campionilor cu AS Monaco, nu a reusit sa-si confirme potentialul la Atletico Madrid, fiind afectat de accidentari.

Pe de alta parte, transferul mijlocasului defensiv Casemiro de la Real Madrid la Manchester United in vara anului 2022, pentru o suma de 70 de milioane de lire sterline, a adus un profit de 61 de milioane de lire sterline celor doua cluburi. Casemiro a devenit rapid un jucator cheie pe Old Trafford, ajutandu-si echipa sa se califice in Liga Campionilor si castigand Cupa Ligii Angliei.

Frenkie de Jong, profit de 62 de milioane de lire sterline

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments