Wednesday, April 17, 2024
HomeActualitateCirculația feroviară închisă pe secția CF Craiova - Calafat din cauza unei...

Circulația feroviară închisă pe secția CF Craiova – Calafat din cauza unei defecțiuni la un tren

Circulația feroviară închisă pe secția CF Craiova – Calafat din cauza unei defecțiuni la un tren

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat într-un comunicat că circulația feroviară este închisă la această oră pe secția CF Craiova – Calafat, din cauza defectării unui tren Regio între stațiile Băilești – Portărești.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 08:12, atunci când trenul Regio 9134, care circulă pe ruta Calafat – Craiova, a rămas defect în linia curentă, între stațiile Băilești și Portărești.

Astfel, circulația trenurilor a fost afectată, iar mai multe garnituri sunt staționate temporar, în așteptarea locomotivei de ajutor din Craiova. Una dintre garniturile afectate este trenul R 1091, care circulă pe ruta Craiova – Golenți Frontieră și a fost nevoit să staționeze temporar în stația Portărești începând cu ora 08:20.

Compania CFR SA își cere scuze călătorilor pentru neplăcerile create și îi asigură că reluarea circulației va avea loc odată cu sosirea locomotivei de ajutor și retragerea trenului defect din linia curentă. Aceste operațiuni vor fi desfășurate de personalul operatorului național CFR Călători.

Neplăceri pentru pasageri și măsuri decompensare

În urma defectării trenului Regio 9134 și închiderii circulației feroviare, pasagerii care se deplasau pe această rută au fost nevoiți să își modifice planurile de călătorie și să caute alternative. În mod normal, acest tren este unul dintre cele mai utilizate mijloace de transport pe ruta Calafat – Craiova, iar întreruperea circulației a generat disconfort și întârzieri semnificative.

Pentru a minimizează impactul asupra pasagerilor, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a luat măsuri pentru a compensa neplăcerile și a oferi soluții alternative de transport. Astfel, toți pasagerii afectați au dreptul la rambursarea integrală a costului biletului sau la reprogramarea călătoriei pe o altă dată, în funcție de disponibilități.

De asemenea, compania feroviară a asigurat că vor fi suplimentate cursele trenurilor care circulă pe ruta afectată în zilele următoare, pentru a putea absorbi pasagerii suplimentari. Informații actualizate despre cursa trenului și alternativele de transport pot fi obținute de la ghișeele de vânzări bilete sau de la personalul CFR Călători.

Măsuri pentru remedierea defecțiunii și reluarea circulației

Pentru a remedia defecțiunea și a relua circulația feroviară pe secția CF Craiova – Calafat, echipa tehnică a CFR SA lucrează intens la locul incidentului. Primul pas în acest proces este sosirea locomotivei de ajutor din Craiova, care va fi utilizată pentru retragerea trenului defect din linia curentă.

Retragerea trenului defect presupune efectuarea unor operațiuni complexe și necesită experiență și pregătire. Personalul operatorului național CFR Călători va asigura toate eforturile pentru a finaliza lucrările într-un timp cât mai scurt și pentru a relua circulația în condiții normale. Potențialul impact asupra circulației și programului trenurilor pe ruta afectată va fi monitorizat și gestionat cu atenție.

Până la reluarea circulației pe secția CF Craiova – Calafat, se recomandă călătorilor să urmărească informațiile actualizate furnizate de compania feroviară și să se bazeze pe alternativele de transport disponibile. Utilizarea mijloacelor de transport în comun sau a serviciilor de ridesharing pot fi soluții viabile pentru călătoriile pe această rută.

Recomandări pentru călători

  • Verificați informațiile actualizate privind circulația trenurilor pe ruta Craiova – Calafat;
  • Consultați alternativele de transport disponibile și analizați opțiunile care vi se potrivesc cel mai bine;
  • Fiți flexibili în programul de călătorie și luați în considerare că posibilele întârzieri pot afecta planurile dvs.;
  • Contactați personalul CFR Călători pentru a primi informații suplimentare sau asistență în cazul în care aveți întrebări sau nelămuriri;
  • Rețineți că Compania Națională de Căi Ferate CFR SA își cere scuze pentru neplăcerile create și face eforturi pentru a remedia situația cât mai rapid posibil.

TAGS: CFR, Craiova, Calafat, defecțiune, transport

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments