Sunday, June 23, 2024
HomePoliticaCiolacu anunță posibila comasare a alegerilor într-un program electoral comun

Ciolacu anunță posibila comasare a alegerilor într-un program electoral comun

Ciolacu anunță posibila comasare a alegerilor într-un program electoral comun

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este posibilă comasarea alegerilor într-un program electoral comun pentru tot anul. Într-o declarație la Roma, Ciolacu a explicat că intenționează să ofere modificările legislative necesare pentru toate alegerile din acest an, în loc să abordeze aceste modificări separat pentru fiecare scrutin electoral.

În prezent, conform unui calendar stabilit de Guvern și Autoritatea Electorală Permanentă, alegerile europarlamentare sunt programate pe 9 iunie, alegerile locale pe 29 septembrie, turul I al alegerilor prezidențiale pe ultima duminică din noiembrie și turul II pe prima duminică din decembrie.

Ciolacu a afirmat că momentan se respectă aceste termene, dar că există posibilitatea ca calendarul electoral să fie modificat pentru acomodarea unei comasări a alegerilor. El a subliniat faptul că nu este vorba de negocieri politice, ci de dorința de a oferi un program electoral coerent pentru cetățeni.

Întrebat despre posibila scădere a prezenței la vot din cauza coincidenței cu mini-vacanța de 1 Decembrie, Ciolacu a răspuns că nu crede că acest aspect va influența votul cetățenilor. El a subliniat că este important ca deciziile să fie luate în timp real și că este necesară o comunicare clară cu privire la motivele care stau la baza comasării alegerilor.

Ciolacu a declarat că va lua o decizie în legătură cu comasarea alegerilor în aproximativ o săptămână sau zece zile. În privința unui calendar coerent pentru toate alegerile din acest an, el a precizat că este necesar ca acesta să existe înainte de a se face orice modificări.

Este de așteptat că subiectul comasării alegerilor să fie dezbătut intens în următoarea perioadă, având în vedere impactul pe care îl poate avea asupra procesului electoral și asupra cetățenilor.

TAGS: alegeri, comasare, calendar electoral, PSD
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General