Monday, June 24, 2024
HomeActualitateCine este Dominic Fritz, neamțul primar al Timișoarei posibil urmaș al lui...

Cine este Dominic Fritz, neamțul primar al Timișoarei posibil urmaș al lui Drulă la șefia USR


Dominic Samuel Fritz, primarul USR din Timișoara, a fost nominalizat de Cătălin Drulă drept o variantă pentru a prelua conducerea USR, în urma demisiei acestuia. Ajuns în atenție după ce a câștigat, în 2020, alegerile locale de la Timișoara, Fritz și-a asigurat duminică, 9 iunie, un nou mandat.


Dominic Fritz, 40 de ani, s-a născut în Germania, într-un sat din Munții Pădurea Neagră și provine dintr-o familie cu 8 copii. El are un masterat în studii postconflict al Departamentului de Științe Politice de la Universitatea din York, Marea Britanie, licență în științe politice și administrative la Universitatea din Constanz din Germania și a absolvit programul internațional de studii politice la SciencePo Paris, Franța. 


Fritz a fost șef de cancelarie în perioada 2016-2019 pentru fostul președinte al Germaniei Horst Kohler și a venit pentru prima oară în Timișoara când avea 19 ani, ca voluntar la o casă de copii. Apoi, după mai mulți ani în care a fost funcționar public în Germania, s-a întors în orașul de pe Bega și vorbește perfect limba română.


Din septembrie 2020, Dominic Fritz a devenit primarul orașului Timișoara în locul lui Nicolae Robu, susținut atunci de PNL, câștigând alegerile cu peste 50% din voturile exprimate. El a explicat recent de ce a ales să intre în USR: „Pentru că USR este pentru mine singurul răspuns la întrebarea cum putem să schimbăm lucrurile în România prin politică. Cred că USR este singurul partid care poate să nască o nouă generație de politicieni, care se gândesc la binele țării, la binele orașului, și nu la tot felul de combinații pe care le cunoaștem cu toții”.


Potrivit datelor parțiale, Fritz va obține un al doilea mandat de primar în Timișoara, el fiind creditat cu peste 49% din voturi la alegerile din 9 iunie, în timp ce candidatul PSD-PNL, Nicolae Robu, a primit 37%,


Fritz este căsătorit din august 2021 cu Yiran Lin, diplomată la ONU, și are o fetiță în vârstă de aproape 3 ani. În timpul liber, cântă la pian și la violoncel, citește și merge cu bicicleta.


Demisionarul Drulă l-a propus pe Fritz la șefia USR


Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, 10 iunie, că își dă demisia din funcţia de preşedinte al partidului, după aproape doi ani, în urma alegerilor din 9 iunie. El a spus că un posibil succesor ar putea fi chiar primarul din Timișoara. „Mă gândesc aici la Dominic Fritz, un om care a câştigat decisiv votul în Timişoara şi a arătat că PSD şi PNL pot fi înfrânte”, a afirmat Drulă care l-a caracterizat pe Fritz drept „cel mai legitim candidat” pentru șefia partidului.


La alegerile europarlamentare din 9 iunie, USR (Cătălin Drulă) a format Alianța Dreapta Unită împreună cu Forța Dreptei (Ludovic Orban) și PMP (Eugen Tomac), dar rezultatele au fost mult sub așteptări, procentul după exit poll-uri fiind de 11%. Alianța PSD-PNL a fost votată de 54% dintre români, AUR a primit 14% și a ieșit pe locul 2, dar partidul lui George Simion a depășit Dreapta Unită, care a ieșit pe locul 3, potrivit datelor exit-poll CURS-Avangarde.


În plus, potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor locale, USR a pierdut cele două sectoare din București unde avea primari, adică Sectorul 1 (Clotilde Armand) și Sectorul 2 (Radu Mihaiu), dar și Primăria Brașov (Allen Coliban).


Foto Heptadominic fritz primar timisoara p 103 Cine este Dominic Fritz, neamțul primar al Timișoarei posibil urmaș al lui Drulă la șefia USR


RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General