Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportCine este banca din România care răsplătește angajații cu cei mai mari...

Cine este banca din România care răsplătește angajații cu cei mai mari bani?

Cine este banca din România care răsplătește angajații cu cei mai mari bani?

Dacă te-ai întrebat vreodată câți bani ai câștiga dacă te-ai angaja la o bancă, trebuie să știi că salariile pot varia semnificativ în funcție de instituția aleasă. Unele bănci sunt mai generoase în acest aspect decât altele. Astăzi, vom dezvălui care este banca din România care oferă cel mai mare salariu angajaților.

Analiza băncilor din România

Banking News, o publicație specializată în domeniul bancar, a făcut recent o analiză a instituțiilor financiare din țara noastră pentru a stabili care sunt cele mai bune plătitoare de salarii. Au fost luate în considerare rapoartele financiare din anul 2022, iar rezultatele sunt surprinzătoare.

În analiza lor, au fost incluse 18 bănci importante din România, care asigură 90% din forța de muncă din sectorul bancar. Aceste bănci sunt: Banca Transilvania, BCR, BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, ING Bank, CEC Bank, UniCredit Bank, Exim Banca Românească, Alpha Bank, OTP Bank, Garanti BBVA, Libra Internet Bank, First Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Vista Bank, Patria Bank, ProCredit Bank și Credit Europe Bank.

Pe lângă numărul mare de angajați, de aproape 52.000 de persoane la finele anului 2022, aceste bănci au alocat și sume considerabile pentru salarii. Astfel, suma totală destinată salariilor angajaților a ajuns la 6,5 miliarde de dolari. Aceasta demonstrează importanța și influența sectorului bancar în economia românească.

Salariul mediu brut și veniturile băncilor

În ceea ce privește salariul mediu brut lunar, acesta s-a ridicat la aproximativ 11.640 de lei în anul 2022. Este important de menționat că sănătatea sectorului bancar și competitivitatea băncilor depind de capacitatea acestora de a-și atrage și menține în personalul lor profesioniști bine plătiți și talentați.

Veniturile băncilor din România au fost și ele impresionante în anul analizat. Acestea au atins suma de 3,8 miliarde de lei în total, iar taxele și impozitele plătite de acestea în favoarea statului s-au ridicat la mai mult de 2,7 miliarde de lei. Aceste cifre demonstrează importanța și contribuția băncilor la bugetul de stat și la dezvoltarea economică a țării.

Topul băncilor din România
Sursa foto: BankingNews

Cea mai generoasă bancă

Din analiza efectuată, reiese că Banca Transilvania este lider în privința salariilor și alocărilor bugetare destinate acestora. Aceasta se clasează pe primul loc și în ceea ce privește mărimea activelor și numărul de angajați.

În momentul analizei, Banca Transilvania avea un număr considerabil de 9.199 de angajați și cheltuieli bugetare destinate salariilor în valoare de 1,4 miliarde de lei. Cu aproximativ dublu față de cea mai apropiată competitoră, BCR, care a înregistrat cheltuieli de 787 de milioane de lei.

Însă, când vine vorba despre salariul mediu brut lunar, ING Bank se clasează pe primul loc. Această instituție oferă un salariu mediu brut lunar de 15.000 de lei pentru angajații săi. Următoarele poziții în topul băncilor care oferă salarii mari sunt ocupate de Vista Bank și BCR.

TAGS: Banca Transilvania, salarii banci Romania, ING Bank, venituri bănci România
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments