Sunday, June 23, 2024
HomeActualitateCinci persoane au murit în urma atacurilor cu rachete lansate de forțele...

Cinci persoane au murit în urma atacurilor cu rachete lansate de forțele armate ucrainene asupra Belgorod

Cinci persoane au murit în urma atacurilor cu rachete lansate de forțele armate ucrainene asupra Belgorod


O tragedie teribilă s-a abătut asupra orașului Belgorod, din Rusia, în urma atacurilor cu rachete lansate de forțele armate ucrainene. Potrivit guvernatorului regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, cinci persoane au pierit în aceste atacuri, iar alte 18 au fost rănite, inclusiv cinci copii. Vestea a fost anunțată de către guvernator pe canalul său de Telegram și a fost citată de agenția rusă de presă TASS.


Unul dintre obiectivele lovit de rachete a fost centrul comercial Prințul Vladimir, unde geamurile clădirii au fost sparte și fațada a fost grav avariată. În plus, șapte gospodării din oraș au fost lovite, iar geamurile au fost distruse, acoperișurile și gardurile fiind grav deteriorate.


Nu au fost ocolite nici locuințele, mai multe apartamente din cinci blocuri suferind pagube severe în urma acestui atac. De asemenea, cinci mașini au fost avariate de schijele provocate de exploziile rachetelor. În satul Șagarovka, din districtul Belgorod, alte două case private și o mașină au fost afectate de acest incident devastator.


belgorod1 Cinci persoane au murit în urma atacurilor cu rachete lansate de forțele armate ucrainene asupra Belgorod

belgorod2 Cinci persoane au murit în urma atacurilor cu rachete lansate de forțele armate ucrainene asupra Belgorod

belgorod3 Cinci persoane au murit în urma atacurilor cu rachete lansate de forțele armate ucrainene asupra Belgorod

Guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, a transmis condoleanțe locuitorilor din Belgorod și a promis că va acorda orice ajutor necesar. Într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram, acesta a denunțat acțiunile inumane ale forțelor ucrainene, afirmând că acestea vizează deliberat civili nevinovați. El a menționat că printre obiectivele lovite se numără un centru comercial, un stadion din curtea unei școli și curți.


Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele de apărare aeriană au reușit să distrugă nu mai puțin de 14 rachete ucrainene ale sistemului de rachete cu lansare multiplă RM-70 Vampire, în timpul acestor atacuri. Incidentul a avut loc joi, în jurul orei 12:30.


Situația din Belgorod rămâne în continuare tensionată, iar locuitorii orașului trăiesc într-o permanentă frică pentru viața lor și a celor dragi. Este nevoie de sprijin internațional și de măsuri urgente pentru a stopa acest conflict devastator.


TAGS: Cinci persoane au murit în urma atacurilor cu rachete lansate de forțele armate ucrainene asupra Belgorod, atacuri ucrainene asupra Belgorod, Cinci persoane ucise în atacurile ucrainene asupra Belgorod, Belgorod atacat de ucraineni, conflict Belgorod

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General