Thursday, February 29, 2024
Google search engine
HomeEconomie si FinanciarChina devine lider mondial în exportul de mașini în 2023

China devine lider mondial în exportul de mașini în 2023

China devine lider mondial în exportul de mașini în 2023

China a reușit să devină lider mondial în exportul de mașini în 2023, depășind Japonia în acest domeniu. Potrivit datelor oficiale, exporturile chineze de mașini au înregistrat o creștere impresionantă de 58%, ajungând la un record de 4,91 milioane de unități. Acest rezultat remarcabil a contribuit la consolidarea poziției Chinei pe piața automobilelor.

Japonia, care a fost cel mai mare exportator auto în ultimii șapte ani, a înregistrat și ea o creștere de 16% în privința exporturilor de mașini, ajungând la 4,42 milioane de unități. Cu toate acestea, China a reușit să o depășească datorită performanței sale remarcabile și a demandului în creștere în țările asiatice și Rusia.

Analizând datele, se observă că succesul exporturilor chineze a fost susținut în mare parte de gigantul industriei auto Tesla. Compania americană a vândut 350.000 de mașini în China, contribuind semnificativ la rezultatele obținute. De asemenea, Dacia Spring, producătorul român de automobile, a avut o performanță notabilă pe piața chineză, reușind să vândă 100.000 de mașini.

China a demonstrat că este capabilă să producă în masă, înregistrând un număr record de 29,7 milioane de mașini fabricate pe plan intern în 2023. Această cifră reprezintă o creștere de 1,1 milioane de unități față de anul precedent. Industria auto chineză a investit în modernizare și tehnologii inovatoare, ceea ce a dus la creșterea producției și a competitivității pe piața globală.

Pe viitor, China își propune să devină un exportator de top, cu un obiectiv ambițios de a exporta șase milioane de vehicule în 2030. În plus, țara vizează să producă în afara granițelor sale alte șase milioane de vehicule sub mărci chineze, consolidându-și astfel poziția de lider în industria auto la nivel mondial.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments