Sunday, February 25, 2024
Google search engine
HomeSportCFR Călători aduce 16 trenuri InterCity de mare viteză pentru a conecta...

CFR Călători aduce 16 trenuri InterCity de mare viteză pentru a conecta orașele importante din țară

CFR Călători aduce 16 trenuri InterCity de mare viteză pentru a conecta orașele importante din țară

Compania Națională de Căi Ferate “CFR” – SA a anunțat miercuri, 31 ianuarie 2024, într-un comunicat, că va introduce noi trenuri InterCity (IC) pe mai multe rute din țară. Această măsură are scopul de a asigura accesibilitatea la transportul pe calea ferată pentru o categorie cât mai largă de călători și de a răspunde cererii pieței.

În 2022, CFR Călători a reintrodus serviciul InterCity după o pauză de 8 ani. Această decizie a fost luată în funcție de viteza și condițiile tehnice ale infrastructurii feroviare, care au permis circulația acestor trenuri pe anumite rute.

Astfel, au fost puse în funcțiune 12 trenuri pe rutele București Nord – Cluj Napoca și retur, București Nord – Constanța și retur, Brașov – Constanța și retur, București Nord – Suceava și retur, București Nord – Pașcani – Iași și retur, București Nord – Teiuș – Arad și retur.

Pentru anul 2024, CFR Călători a introdus serviciul InterCity pe două noi relații, și anume București Nord – Galați și retur, precum și București Nord – Bacău – Piatra Neamț și retur.

Compania națională de transport feroviar are în plan să extindă serviciul InterCity și pe alte rute de circulație în viitor, atunci când condițiile tehnice ale infrastructurii feroviare vor permite acest lucru. Printre acestea se numără relațiile de transport București Nord – Craiova – Timișoara – Arad.

CFR Călători: Trenuri de mare viteză cu viteze de până la 200 km/h

Conform statisticilor CFR, de la reintroducerea serviciului InterCity în decembrie 2022, numărul călătorilor transportați a înregistrat o creștere semnificativă, trecând de la 1500 de călători pe zi la 2200 de călători pe zi în anul 2023. Se estimează că această tendință ascendenta va continua și în anul 2024.

În prezent, la nivel național, transportul cu trenurile InterCity (IC) se realizează cu peste 40 de vagoane de călători. Aceste vagoane, aparținând claselor I și a II-a, sunt dotate cu facilități moderne, precum instalație de climatizare, toalete ecologice, uși de acces semiautomate, prize electrice pentru încărcarea dispozitivelor mobile, instalație de sonorizare și afișaj digital.

Călătorii pot beneficia de conexiune wi-fi în vagoanele dotate corespunzător, iar în plus, pot atinge o viteză maximă de 160 km/h, unele trenuri chiar ajungând la 200 km/h.

Planuri de dezvoltare și îmbunătățire a serviciilor CFR Călători

Odată cu introducerea noilor trenuri InterCity, CFR Călători dorește să asigure un nivel crescut de confort și calitate călătorilor. Compania ia în considerare și alte măsuri pentru îmbunătățirea serviciilor și dezvoltarea infrastructurii feroviare.

  • Modernizarea și adaptarea trenurilor existente
  • Extinderea rețelei feroviare și creșterea capacitații
  • Introducerea de tehnologii avansate pentru monitorizarea și gestiunea traficului
  • Creșterea numărului de stații și facilități în stațiile de cale ferată

CFR Călători urmărește să ofere pasagerilor o alternativă atractivă și eficientă de călătorie, promovând transportul pe calea ferată ca modalitate ecologică și confortabilă de deplasare.

Direcțiile de dezvoltare și tendințele viitoare ale CFR Călători

Compania CFR Călători are un plan de dezvoltare a serviciilor și rețelei feroviare pe termen lung. Printre direcțiile de dezvoltare se numără:

  1. Creșterea numărului de trenuri și frecvență
  2. Modernizarea infrastructurii feroviare
  3. Creșterea capacității de transport
  4. Îmbunătățirea serviciilor pentru călători
  5. Extinderea rețelei de rute și conectarea cu alte orașe importante

În acest fel, CFR Călători urmărește să își consolideze poziția pe piața transportului feroviar și să răspundă cerințelor și nevoilor călătorilor din România.

TAGS: trenuri intercity, trenuri CFR Călători, viteza trenuri Intercity, CFR Călători comunicat

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments