Wednesday, April 17, 2024
HomeEconomie si FinanciarCererea premierului Marcel Ciolacu privind eliminarea taxării pensiilor sub 3.000 de lei

Cererea premierului Marcel Ciolacu privind eliminarea taxării pensiilor sub 3.000 de lei

Cererea premierului Marcel Ciolacu privind eliminarea taxării pensiilor sub 3.000 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, să prezinte o recomandare cu privire la posibilitatea eliminării taxării pensiilor până la suma de 3.000 de lei. Această inițiativă vine ca urmare a dorinței de a crește veniturile pensionarilor și de a reduce povara fiscală asupra acestora.

“Cer Ministerului de Finanţe ca în zilele următoare să vină cu impactul de mărire a pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei, după cum bine ştim, până în 2.000 de lei nu se impozitează nicio pensie, să vedem impactul între 2.000 şi 3.000 de lei, ca să mărim această marjă până la 3.000 de lei, astfel încât să vedem dacă ne permitem. Aştept recomandarea ministrului Finanţelor, dacă ne permitem după majorarea de 13.8% şi recalcularea de la 1 septembrie, să avem şi această scutire de impozite până în 3.000 de lei”, a declarat Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că această propunere va fi analizată în contextul majorării de 13.8% a pensiilor și recalculării acestora începând cu 1 septembrie. Prin eliminarea taxării pentru pensiile cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei, guvernul dorește să ofere un sprijin financiar suplimentar persoanelor care beneficiază de aceste venituri și să faciliteze creșterea puterii de cumpărare a pensionarilor.

Evaluarea impactului economic

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, va analiza impactul economic al măsurii propuse de premierul Marcel Ciolacu. Prin evaluarea efectelor financiare și bugetare, se va determina fezabilitatea eliminării taxării pensiilor până la 3.000 de lei.

Această recomandare va fi prezentată în următoarele zile, iar în funcție de rezultatele obținute, guvernul va decide asupra aplicării acestei schimbări legislației fiscale. Este important să se analizeze impactul financiar al acestei măsuri și să se asigure că sistemul bugetar poate susține această modificare pe termen lung.

Agenda guvernului în domeniul economic

Premierul Marcel Ciolacu a fost ferm în privința faptului că dezvoltarea României și atragerea fondurilor europene sunt priorități ale guvernului. În acest sens, întreaga echipă guvernamentală va avea întâlniri cu mediul de afaceri pentru a discuta despre planurile de dezvoltare economică și schemele de ajutor de stat.

O altă temă importantă de discuție va fi colaborarea cu Comisia Europeană în ceea ce privește schemele de ajutor de stat. Guvernul va căuta să obțină aprobările necesare pentru a implementa aceste scheme și a asigura dezvoltarea sustenabilă a României în conformitate cu regulile și standardele Uniunii Europene.

Sprijinirea mediului de afaceri

Premierul Marcel Ciolacu a reiterat importanța sprijinirii mediului de afaceri și stimularea investițiilor în România. În cadrul întâlnirilor cu mediul de afaceri, se va discuta despre măsurile și politici guvernamentale care pot promova creșterea economică, crearea de locuri de muncă și atragerea de investiții.

Guvernul își propune să ofere un climat favorabil pentru investiții și să stabilească parteneriate solide cu sectorul privat. Prin colaborarea cu mediul de afaceri, se urmărește identificarea și soluționarea tuturor obstacolelor care împiedică dezvoltarea economică și investițiile în România.

Marcel Ciolacu taxare pensii eliminare taxare pensii Ministerul Finanțe Majorare pensii Recaclculare pensii venituri pensionari dezvoltare România fonduri europene ajutor de stat Comisia Europeană subvenții stat sustenabilitate economică mediu de afaceri stimulare investiții creștere economică locuri de muncă climat favorabil investiții sector privat dezvoltare economică investiții România]
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments