Monday, July 22, 2024
HomeActualitateCentrul Cultural Pitești: Provocările Culturale și Educaționale din Iulie 2024

Centrul Cultural Pitești: Provocările Culturale și Educaționale din Iulie 2024

Centrul Cultural Pitești: Provocările Culturale și Educaționale din Iulie 2024

Centrul Cultural Pitești găzduiește în perioada 8-13 iulie 2024 diverse evenimente culturale și educative, desfășurate online pe pagina oficială de Facebook și pe site-ul instituției. Publicul poate participa la aceste acțiuni în limita locurilor disponibile.

Unul dintre momentele deosebite este recitalul de muzică folk-hop intitulat „Doamna din Sud”, prezentat de M.C. Grăilă, cunoscut și sub numele de Octavian Dărmănescu. Evenimentul va avea loc luni, 8 iulie, la Sala Ars Nova de la Casa Cărții. Octavian Dărmănescu îi îndeamnă pe cei prezenți să descopere frumusețea verii și să se bucure de fiecare notă muzicală.

O altă conferință de interes este cea cu tema „Hrana zeilor: o istorie culturală”, parte din proiectul „Istorie și istorii cu Marin Toma”. Dr. Marin Toma, redactor-șef al revistei „Restituiri Pitești”, va vorbi despre obiceiurile culinare ale zeilor din mitologiile greacă, egipteană, nordică și chineză. Evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Pitești în aceeași zi, de la ora 20.00.

Miercuri, 10 iulie, scriitorul și eminescologul Lucian Costache va susține prelegerea „Eminescu. Transdisciplinaritatea creației” în cadrul proiectului „Teme culturale în emoții raționale”. Lucian Costache va explora complexitatea operei lui Eminescu și felul în care acesta a depășit barierele disciplinare pentru a oferi o creație integrală și profundă.

„Clubul de lumină”, proiect de dezvoltare personală, va găzdui miercuri, 10 iulie, prelegerea intitulată „Flacăra internă”, coordonată de terapeuta Corina Caltan. Participanții vor fi ghidați în descoperirea forței interioare și a esenței personale, sub conceptul că fiecare individ poartă o flacără interioară, sursa vitalității și identității sale.

Joi, 11 iulie, în cadrul proiectului „Ferestre Culturale”, jurnalistul Ahmed Jaber va modera dezbaterea „Medicul. Suferința și provocările războiului”, avându-l ca invitat pe medicul Zeyad K M Shaikha. Acesta va împărtăși perspective și experiențe legate de echilibrul delicat între datoria umanitară a medicului și provocările unui mediu marcat de conflict.

TAGS: Centrul Cultural Pitești, Cultură, Educație, Evenimente

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General