Saturday, July 20, 2024
HomeActualitateCentrul Cultural Comunitar ȘAH: O Nouă Inițiativă Culturală În Viişoara, Mureş

Centrul Cultural Comunitar ȘAH: O Nouă Inițiativă Culturală În Viişoara, Mureş

Centrul Cultural Comunitar ȘAH: O Nouă Inițiativă Culturală În Viişoara, Mureş

O fostă casă a învățătorilor din satul mureșean Viişoara, Teodor și Paraschiva Morariu, va fi transformată într-un proiect de consolidare și extindere, angajându-se să devină Centrul Cultural Comunitar ȘAH – Școala de Acasă Hundorf. Această inițiativă este parte a eforturilor Asociației “Acasă la Hundorf” de a oferi activități culturale variate pe tot parcursul anului, cum ar fi rezidențe internaționale, ateliere, proiecții de filme și expoziții.

Scopul principal al proiectului este de a consolida și extinde structurile existente pentru a oferi spațiul necesar desfășurării evenimentelor culturale propuse. Casa Morariu din Viişoara nr. 147 va deveni centrul viitor al acestei comunități culturale, menit să perpetueze spiritul și tradițiile locului.

Centrul Cultural Comunitar ȘAH

Un alt element important al proiectului va fi Centrul de Cercetare și Documentare “Marin Gherasim”, care va oferi acces la biblioteca artistului și la mobilierul acestuia tinerilor artiști și entuziaștilor de cultură. Această inițiativă a primit sprijin din partea Ministerului Culturii, Consiliului Județean Mureș și a altor susținători, dar continuă să aștepte sprijin din partea comunității pentru finalizarea cu succes a proiectului.

Este important de menționat faptul că Hundorf este denumirea săsească a comunei Viişoara din județul Mureș, reprezentând astfel o punte între tradițiile locale și valorile culturale universale.

Vă invităm să urmăriți evoluția acestui proiect cultural cu impact semnificativ în comunitatea locală și să sprijiniți inițiativele culturale care își propun să păstreze și să promoveze tradițiile autentice.

Sursa: Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene

TAGS:

Centrul Cultural Comunitar ȘAH, Casa Morariu Viişoara, Centrul de Cercetare și Documentare Marin Gherasim, Asociația Acasă la Hundorf
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General