Monday, July 22, 2024
HomeActualitateCentenarul satului Baba Novac - Viziunea unei Comunități Unice și Tradiționale

Centenarul satului Baba Novac – Viziunea unei Comunități Unice și Tradiționale

Centenarul satului Baba Novac – Viziunea unei Comunități Unice și Tradiționale

Într-o zi memorabilă, în data de 13 iulie 2024, comunitatea satului Baba Novac se pregătește să sărbătorească un moment deosebit – Centenarul său. Aflat în inima moților, acest sat își trage rădăcinile din pitorescul munților Apuseni, fapt ce conferă un caracter autentic și tradițional acestei locații de poveste.

O serie de evenimente de excepție sunt planificate pentru a marca această zi remarcabilă. De la ora 10:00 dimineața, comunitatea se va congrega pentru a participa la Sfânta Liturghie ce va avea loc la biserica Nașterea Maicii Domnului din sat. O dovadă de credință și unitate într-o comunitate ce păstrează cu sfințenie tradițiile străvechi.

Începând cu ora 12:15, este programată dezvelirea unei plăci omagiale la Căminul Cultural, marcând astfel recunoașterea și aprecierea valorilor locale care își găsesc ecoul în inimile locuitorilor și în memoria colectivă a satului Baba Novac.

Oportunități de învățare și promovare a tradițiilor locale vor fi oferite copiilor și tinerilor prin intermediul atelierelor tematice ce vor anima atmosfera din sat. Pictura pe lemn, grafica și gastronomia vor fi doar câteva dintre temele ce vor inspira creativitatea și pasiunea pentru tradiție în rândul celor mici și al tinerilor entuziaști.

Un moment de mare însemnătate va fi lansarea monografiei dedicate satului Baba Novac, lucrare semnată de reputații autori Claudiu Porumbăceanu, Viorel Câmpean și Florin Pop, eveniment ce se va desfășura începând cu ora 12:30. După această importantă lansare, de la ora 14:00, toți cei prezenți se vor delecta cu un regal folcloric menit să aducă în prim-plan bogăția culturală și tradițională a locului.

În timp ce atmosfera de sărbătoare îmbracă satul, doritorii vor avea ocazia de a admira și de a se bucura de o expoziție de fotografie ce va ilustra frumusețea peisajului și tradițiilor ce definesc identitatea singulară a locului.

Astfel, comunitatea satului Baba Novac se pregătește să celebreze o sută de ani de istorie, tradiție și autenticitate, subliniind importanța păstrării moștenirii culturale și a valorilor ce definesc identitatea lor unică.

TAGS: Baba Novac, sat traditional, centenar, traditii locale

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General