Sunday, April 21, 2024
HomeSportCele mai bune echipe de handbal masculin din România se confruntă în...

Cele mai bune echipe de handbal masculin din România se confruntă în EHF European League

Cele mai bune echipe de handbal masculin din România se confruntă în EHF European League

Echipa națională masculină de handbal din România se bucură de succes în competițiile europene. Cele mai bune formații românești din handbalul masculin s-au calificat cu ușurință în grupele principale ale celei de-a doua competiții valorice a Europei, EHF European League.

Astfel, Dinamo și CSM Constanța au reprezentat cu mândrie România în Grupa 4 a EHF European League. Cu toate acestea, startul în grupele principale a fost unul ratat pentru ambele echipe românești.

Echipa campioană Dinamo a avut un meci dificil împotriva echipei portugheze Sporting, jucat într-o atmosferă incendiară la Lisabona. Dinamo a fost în avantaj la pauză, dar nu a reușit să mențină conducerea și a pierdut cu scorul de 33-35.

Principali marcatori pentru Dinamo au fost Andrii Akimenko cu 6 goluri, Stanislav Kasparek și Ali Zein cu câte 5 goluri. La gazde, s-au remarcat jucătorii Orri Freyr Thorkelsson cu 9 goluri și Martim Costa cu 8 goluri.

Antrenorul Xavi Pascual, care a părăsit recent cârma naționalei României, a apreciat atmosfera fantastică creată de public în timpul meciului. El a declarat: “A fost un joc echilibrat. Ambele echipe ar fi putut câștiga, dar de data aceasta a fost Sporting.”

Fanii au avut un rol important în atmosfera jocului, iar Xavi Pascual a afirmat că se așteaptă ca suporterii Dinamo să fie la fel de entuziasmați la meciul din România.

Într-un alt meci din Grupa 4, CSM București a întâlnit echipa germană Fuches Berlin. CSM București a început greoi meciul, dar și-a revenit în timpul primei reprize și a intrat la pauză cu un gol avantaj. Însă, nemții au avut o evoluție puternică în partea a doua a meciului și s-au impus cu scorul de 32-29.

După aceste rezultate, Fuches Berlin se află pe primul loc în Grupa 4, urmată de Sporting Lisabona, CSM Constanța și Dinamo.

În etapa următoare, Dinamo va juca acasă împotriva echipei CSM Constanța, într-un adevărat derby românesc în EHF European League.

Echipele participante în grupele principale au acumulat puncte în faza anterioară a competiției. Prima clasată în fiecare grupă se va califica direct în sferturile de finală, iar echipele de pe locurile 2-3 vor juca play-off-uri încrucișate pentru a obține celelalte patru locuri. Câștigătoarele din sferturile de finală vor avansa la Turneul Final Four.

Resurse:

Cuvinte cheie:

TAGS: handbal, EHF European League, Dinamo, CSM Constanța, Sporting Lisabona, Fuches Berlin

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments