Friday, May 24, 2024
HomeSportCel mai modern spital din Smeeni, județul Buzău, întrece multe clinici private...

Cel mai modern spital din Smeeni, județul Buzău, întrece multe clinici private din România

Cel mai modern spital din Smeeni, județul Buzău, întrece multe clinici private din România

Într-o premieră absolută în România, a fost inaugurat cel mai modern spital din satul Smeeni, județul Buzău. Această unitate medicală impresionantă a fost dotată cu aparatură de ultimă generație în valoare de 3 milioane de euro, depășind multe clinici private din țară. Managerul spitalului, Marilena Dobrescu, se laudă cu performanțele și dotările avansate ale acestei instituții, care s-a transformat într-o bijuterie în coroana județului Buzău.

De la propunerea de desființare la dezvoltare europeană

Deși în trecut existau planuri pentru desființarea spitalului din Smeeni, oportunitatea fondurilor europene a reușit să îi ofere o a doua șansă. Astfel, printr-o investiție financiară de 3 milioane de euro, acest spital a devenit cel mai modern din regiune și unul dintre cele mai avansate centre medicale din România. Managerul Marilena Dobrescu a subliniat importanța acestei investiții, menționând că există deja o listă de așteptare foarte lungă pentru a beneficia de serviciile oferite de acest spital.

”Beneficiarii sunt pacienții care au nevoie de recuperare medicală post-operatorie, accidente, fracturi, pacienți cu fracturi osteoarticulare, pacienți neurologici, după operație, pacienți care vor să își întrețină starea de sănătate. Este unică pentru că are hidroterapie, ceea ce nu are niciun ambulator de recuperare medicală, are tipuri de proceduri ce nu există în județul Buzău.”

”Lista noastră de așteptare este foarte mare”, a declarat managerul Marilena Dobrescu conform Știri de Buzău. Oamenii din sat nu au ratat evenimentul de inaugurare și sunt impresionați de nivelul de avansare al acestei instituții medicale. Ei consideră că acest spital este o adevărată „minune”, cu un nivel de dotare și servicii medicale comparabile cu cele din mediul urban.

Printre caracteristicile deosebite ale acestui spital se numără și amenajarea unui spațiu verde unic în țară, pe acoperișul clădirii. Acest loc de relaxare și refacere a fost creat special pentru pacienți și personalul medical, pentru a oferi un mediu plăcut și aer curat.

Vizitatori impresionați de dotările avansate ale spitalului

Curioșii din sat au avut ocazia să viziteze fiecare secție a spitalului și să se bucure de tehnologia medicală de ultimă generație. Aparatura pentru fizioterapie, echipamentele pentru recuperarea neuromotorie sau cabinetul de magnetoterapie au fost aplaudate de localnici. Sala de “gimnastică” și sala de tratament cu salină au fost și ele atracții deosebite pentru vizitatori.

”Nici în București nu am văzut ceva similar.”, a exclamat Valeriu, un localnic entuziasmat. Cabinetul de medicină internă și pediatrie, precum și facilitățile de tratament și saună au impresionat și ei locuitorii satului. Cu dotări avansate precum piscină cu trambulină și bicicletă de apă, spitalul din Smeeni a reușit să atragă pacienți nu doar din zona Munteniei, ci și din alte orașe precum Iași sau Constanța.

“Bazinul de kinetoterapie și hidroterapie este unic în Muntenia. Ceea ce îl face cu adevărat special este accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități, datorită liftului special integrat în dotare”, a explicat unul dintre asistenții medicali.

Se pare că spitalul din Smeeni a devenit o opțiune atractivă și pentru medicii de top din industria medicală. Aceștia au ales să colaboreze cu acest spital, impresionați de nivelul înalt de dotare și oportunitățile de dezvoltare pe care le oferă.

“Am văzut locul înainte să înceapă construcția noului spital și familia de medici care lucrează aici m-a impresionat profund. Planurile lor de viitor sunt impresionante și sunt mândru să fiu parte din această echipă medicală.”, a declarat medicul pediatru Mirela Dan.

Cu o istorie îndelungată, spitalul din Smeeni și-a schimbat radical fața odată cu renovarea și modernizarea sa. De la secții de chirurgie, infecțioase și ginecologie, acest spital a evoluat către o unitate medicală de ultimă generație, cu focus pe recuperare și tratamentul diverselor afecțiuni.

Investiție în sănătatea satului

Investiția realizată în acest spital arată că sănătatea locuitorilor din Smeeni este o prioritate și că se dorește creșterea calității serviciilor medicale oferite în zonă. Cu dotări și tehnologie avansată, acest spital are capacitatea de a atrage pacienți chiar și din alte zone ale țării, oferindu-le servicii complexe și de înaltă calitate. Această dezvoltare în domeniul medical reprezintă un pas important în îmbunătățirea sistemului de sănătate din România.

Detalii și mai multe informații despre acest subiect se pot găsi accesând următoarele link-uri:

1. Recuperare medicală

2. Modern spital

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

General

Recent Comments